Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interzicerea mișcării Hezbollah în Germania - Iranul acuză Berlinul că a cedat în fața SUA ți Israelului

South Front
Hezbollah

Iranul, care sprijină gruparea libaneză Hezbollah, a condamnat vineri decizia Germaniei de a interzice orice fel de activitate a mişcării şiite pe teritoriul său şi a calificat-o drept o măsură care "serveşte intereselor" SUA şi Israelului, informează EFE potrivit Agerpres.

"Unele ţări din Europa adoptă atitudini fără să ţină cont de realităţile din regiune şi acordă atenţie doar obiectivelor maşinăriei de propagandă a regimului sionist şi a confuzului regim american", a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Abas Mousavi, care a calificat într-un comunicat de presă decizia adoptată joi de guvernul german drept "o lipsă crasă de respect faţă de guvernul şi naţiunea libaneze".

"Hezbollah este parte oficială şi legitimă din guvernul şi parlamentul acestei ţări şi a fost mereu un partid politic influent în contextul creării de stabilitate politică în această ţară", a insistat el.

Mousavi a mai subliniat că gruparea şiită se bucură de "un sprijin popular masiv în Liban şi în regiune" şi că a avut şi continuă să aibă "un rol cheie" în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Din acest motiv, oficialitatea iraniană a considerat imprudentă decizia Germaniei.

"Guvernul german trebuie să dea socoteală pentru consecinţele negative ale deciziei sale în lupta împotriva adevăratelor grupări teroriste din regiune", a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.