Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERZIS În Teleorman, firmele de pompe funebre nu mai au voie să expună, în stradă, coroane, sicrie şi cruci

cancan.ro
pompe funebre

Firmele de pompe funebre riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu data de 1 ianuarie 2020, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Consiliul Local al municipiului reşedinţă.

"Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni în legătură cu sicriele, coroanele funerare şi crucile expuse pe trotuare, în faţa magazinelor de pompe funebre. Pe lângă aspectul inestetic, creează şi un disconfort psihic. Şi pot să spun că majoritatea sesizărilor au venit din partea unor persoane tinere, până în 30 de ani. Astfel, am iniţiat proiectul de hotărâre adoptat astăzi de consilieri", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Hotărârea Consiliului Local interzice expunerea articolelor funerare în faţa magazinelor. Acestea vor putea fi comercializate numai în spaţii special amenajate, dotate cu geamuri fumurii, care să mascheze aceste produse. De asemenea, firmele pentru publicitate amplasate pe magazine sau în apropierea acestora nu trebuie să conţină însemne funerare. Hotărârea mai prevede ca în Piaţa Centrală din Alexandria coroanele să se comercializeze fără a fi expuse la vedere.

Firmele care nu respectă hotărârea Consiliului Local vor fi sancţionate de către Poliţia Locală cu suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a explodat: Sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat om din România

În Alexandria îşi desfăşoară activitatea 12 firme de pompe funebre, majoritatea fiind situate în zona centrală a oraşului. În prezent, acestea etalează în faţa magazinelor coroane şi jerbe de diverse mărimi şi modele florale, cruci şi chiar capace de sicrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.