Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-un studiu realizat de Nezopont se arată că majoritatea cetățenilor ţărilor central şi est-europene se opun migraţiei

refugiati

Majoritatea oamenilor din ţările central, sud şi est-europene sunt împotriva migraţiei şi consideră că păstrarea culturii creştine este importantă, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul ungar Nezopont, transmite joi MTI, informează Agerpres.

Studiul a fost realizat în perioada 11 mai-11 iunie de acest institut pentru sondarea opiniei publice apropiat de guvernul de la Budapesta, pe un eşantion de 1.000 de persoane din 11 ţări - Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria.

Ancheta sociologică arată că 74% dintre cei intervievaţi cred că imigraţia din afara Europei către aceasta 'nu este bună' pentru continentul nostru. Proporţia este cea mai scăzută în Germania şi Austria, unde 53%, respectiv 56% din populaţie este împotriva migraţiei.

Vezi și: Chestiunea migraţiei pune în discuție însuşi 'destinul' Uniunii Europene, opinează Angela Merkel

Migraţia este bună pentru Uniunea Europeană în opinia a 5% din unguri, 8% din bulgari, 11% din slovaci şi 13% din cehi, indică acelaşi sondaj.

Doar trei din zece respondenţi sunt de acord cu mecanismul UE de relocare a migranţilor pe baza unor cote obligatorii, în timp ce 63% se opun acestei scheme.

O majoritate a populaţiei din ţările analizate nu este mulţumită de liderii UE. În această privinţă, cel mai puţin nemulţumiţi sunt în România (33%), în timp ce 54% din unguri şi 67% din cehi resping 'elita' de la Bruxelles.

Acelaşi sondaj mai arată că două treimi din populaţia intervievată consideră că trebuie să fie conservată cultura creştină a Europei, în timp ce 30% estimează că trebuie să fie acceptate culturi şi religii noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.