Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Între cald și rece pentru DNA și Sevil Shaideh-Judecătoarea ce a trimis-o pe Udrea 8 ani la Târgșor și soția ex-ministrului condamnat Adomniței,în completul CAB

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii DNA au atacat cu apel decizia de achitare stabilită de judecătorul TB Bogdan Dari, în cazul fostului vicepremier al României, Sevil Shhaideh, în dosarul de mare corupție privind modalitatea în care prin acte de Guvern au fost trecute areale geografice de la Apele Române, la Consiliul Județean Teleorman.

Anchetatorii DNA au cerut la fond, în faza concluziilor finale, pedepse cu executare orientate spre mediu, pentru toți cei judecați în acest dosar, arătând că faptele lor, de a folosi acte anorganice cu aspect de lege pentru modificarea unor areale geografice reprezintă un act grav de corupție.

Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel București, instanță ce va tranșa apelul procurorilor anticorupție.

Completul de judecată de la CAB la care dosarul a fost repartizat aleatoriu este format din președintele magistrat Sabina Adomniței și judecătoarea Claudia Jderu.

Cea din urmă este magistratul care a dictat opt ani de închisoare cu executarea pe numele Elenei Udrea în mega-dosarul de corupție privind finanțarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Privit astfel, anchetatorii DNA ar putea avea un atu în mânecă privind decizia finală din dosar, care a fost una de achitare la Tribunalul București.

Cel de-al doilea magistrat din componența completului, președintele acestuia, este Sabina Adomniței. Ea este soția fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței.

Este de amintit că în iulie 2015 Cristian Adomniței era „servit„ justiției de către anchetatorii DNA într-un dosar de mare corupție, în care anterior fusese și reținut.

Fostul demnitar a fost dat pe mâna judecătorilor pentru că în calitatea sa de președinte Consiliului Județean Iași, ar fi comis fapte de favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

În prezent Adomniței se luptă în faza apelului la Curtea de Apel Iași pentru anularea pedepsei inițiale de condamnare, stabilită în anul 2020, de trei ani și două luni cu executare.

Este de amintit și episodul recent, în care, în opinie separată, dar minoritară, magistratul Sabina Adomniței a stabilit că femeia de afaceri Vaneesa Younnes, judecată în dosarul traficării numelui fostului premier al României Emil Boc, poate fi condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

La acel moment completul de judecată a fost identic, dar judectoarea Claudia Jderu s-a opus unei astfel de soluții astfel că cele două judecătoare aflate în dezacord au creat un complet de divergență, cu un al treilea magistrat care să încline balanța.

Al treilea magistrat a opinat de asemenea în favoarea unei pedepse cu executare de trei ani de zile, aceasta fiind de altfel încarcerată în aceeași zi la penitenciarul de femei Târgșor.

Vanessa Younnes, cea pe care Sabina Adomniței dorea să o lase în libertate, a mai fost reținută, arestată preventiv, ulterior eliberată iar în prezent judecară în dosarul de crimă organizată al DIICOT denumit generic Ayahuasca.

În acest mare dosar de crimă organizată femeia este acuzată că împreună cu ex-șeful DGIPI Gelu Oltean ar fi introdus și distribuit nelegal substanțe stupefiante interzise de lege.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.