Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Intre PNL si Tariceanu exista o intelegere ascunsa'

tariceanu pnl

'Intre PNL si Tariceanu exista o intelegere ascunsa' aceasta este concluzia pe care o trage fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu. El trage aceasta concluzie in urma declaratiei facute de Ludovic Orban potrivit careia sefa ICCJ ar trebui sa demisioneze, idee sustinuta si de Calin Popescu Tariceanu, dar contestata pana acum de PNL.

"Ludovic Orban: 'Livia Stanciu trebuie să demisioneze'

Cum banuiam. Intre PNL si Tariceanu exista o intelegere ascunsa. De aia liberalii n au niciun gand sa l schimbe de la Senat", a scris Lazaroiu pe pagina sa de Facebook.

Inainte de aceasta postare el sugera PNL-ului ca ideal ar fi sa incerce demiterea lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului inainte de motiunea de cezura. Pe de-o parte pentru a-si testa fortele in Senat, pe de alta parte pentru a lua apararea justitiei si a DNA.

"PNL a primit critici pentru tema motiunii de cenzura din iunie: votul prin corespondenta. Criticii le reproseaza ca n au valorificat ocazia pentru a pune din nou pe tapet tema justitiei, aflata iarasi sub asaltul lui Ponta si al lui Tariceanu.

Eu cred ca au ales bine tema. Au ocazia sa arate ca ”spășitul” Ponta din noiembrie și majoritatea lui n-au dat doi bani pe semnalul de la prezidentiale si continua sa i impiedice pe romanii din diaspora sa voteze. E neimportant dacă moțiunea trece sau nu trece.

Dar, daca liberalii ar fi destepti (am zis vorba mare, nu?), ar face o actiune si pe subiectul justitiei: revocarea lui Tariceanu din functia de presedinte al Senatului. Motive sunt nenumarate - incalcarea Constitutiei in cazul Sova, abuz in serviciu in cazul Sova si atacurile la ICCJ si DNA. DNA e o institutie populara. Macar si din ratiuni electoraliste liberalii ar trebui sa i sara in aparare pornind demersurile de revocare a lui Tariceanu.

Si ar fi si un bun test in Senat inainte de motiunea de cenzura.

Ar termina sesiunea parlamentara cu doua actiuni de anvergura. Chiar daca se vor solda cu esec, reusesc sa arate ca sunt in opozitie si nu in USL si lasa actuala majoritate cu doua pietroaie mari de gat: Tariceanu si votul prin corespondenta", a mai scris Lazaroiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.