Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întreprinzătorii din Miercurea Ciuc au fost invitaţi de UDMR să participe la un sondaj privind situaţia economică

sigla UDMR
UDMR

Preşedintele interimar al Organizaţiei UDMR Miercurea Ciuc, deputatul Korodi Attila, a anunţat, miercuri, că a fost lansat un formular online, destinat întreprinzătorilor din municipiu, care cuprinde întrebări despre situaţia în care aceştia se află, perspectivele de viitor, măsurile pe care le vor lua sau ce aşteptări au de la autorităţi, datele urmând să stea la baza unei analize şi a unei strategii de relansare economică la nivel local.

Într-o conferinţă de presă online, Korodi Attila a anunţat că formularul de strângere de date de la antreprenori este disponibil pe Facebook, în limbile română şi maghiară, fiind înfiinţată şi o pagină specială în acest sens, intitulată "StartSzereda", urmând să fie creat şi un site dedicat acestei acţiuni, potrivit agerpres.ro.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

"Locuitorii din Miercurea Ciuc prosperă mai bine dacă îşi ştiu familia în siguranţă, fie că este vorba despre tineri sau vârstnici. Acest sentiment de siguranţă este condiţionat de siguranţa existenţei locului de muncă, succesul antreprenorilor care oferă aceste locuri de muncă şi competitivitatea oraşului. Prin urmare, în situaţia economică actuală, este important să înţelegem cu ce probleme structurale şi punctuale vă confruntaţi dumneavoastră, antreprenorii", se arată în preambulul formularului postat online.

Korodi Attila a explicat că întrebările vizează problemele cu care se confruntă întreprinzătorii, cum le-a fost afectată cifra de afaceri sau forţa de muncă, dacă au un plan de acţiune pentru perioada următoare, ce măsuri vor lua sau ce sprijin aşteaptă din zona publică sau financiară.

Potrivit sursei citate, într-un capitol separat se analizează relaţia şi aşteptările de la autoritatea locală din Miercurea Ciuc.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

"Dorim să ştim dacă, în momentul în care autoritatea locală creează un plan de acţiune în zona economică, care ar trebui să fie zonele de intervenţie, de exemplu pentru a atrage noi investitori în oraş, care să ajute ca şi companiile noastre să se dezvolte cât mai bine, sau, pe partea cealaltă, care ar trebui să fie companiile care ar trebui să fie prezente în oraş, ca distribuţia, ca vânzarea produselor şi serviciilor pe care el dezvoltă să fie mai propice", a declarat Korodi.

De asemenea, în formular există întrebări despre domeniile industriei pe care le-ar vedea utile în oraş, despre perspectivele de dezvoltare, despre ce ar schimba în relaţia dintre administraţia publică locală şi cetăţean sau companii, sau aşteptările pe care le au pentru perioada următoare.

Răspunsurile trebuie trimise până în data de 24 mai, după care se va realiza o analiză, care va sta la baza strategiei de relansare economică.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

"Analiza va fi făcută împreună cu asociaţiilor profesionale şi chiar în cadrul unor focus grupuri, invitând câţiva întreprinzători pentru a avea datele analizate într-o manieră cât mai corectă. Şi, totodată, dorim ca datele pe care le avem la dispoziţie să ne ajute ca în timpul verii să avem primele propuneri de acţiune pentru cei care iau decizii la nivel local sau la nivel judeţean sau, de exemplu, pentru grupurile parlamentare UDMR. Totodată, aş dori să precizez că în toamna acestui an vom veni cu un nou set de strângere de date, care se va baza pe experienţa de jumătate de an pe care o au deja întreprinzătorii în perioada de criză şi va fi o strângere de date mai detaliată despre cum ar trebui în anii următori să acţionăm împreună pentru a dezvolta o economie mai puternică a oraşului", a arătat Korodi Attila.

Acesta a mai spus că, din informaţiile pe care le are, în oraş sunt active aproximativ 1800 de companii şi se vizează strângerea de date de la câteva sute de întreprinzători, pentru ca informaţiile să fie relevante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.