Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere a miniştrilor de Interne român şi ungar la Budapesta, având ca teme de discuție cooperarea bilaterală şi agenda Consiliului JA

Inquam Photos/ Octav Ganea
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut joi, la Budapesta, o întrevedere cu vicepremierul pentru securitate naţională, ministru de Interne al Ungariei, Sandor Pinter, tema centrală a discuţiilor constituind-o evaluarea cooperării bilaterale şi regionale în domeniu şi trecerea în revistă a agendei viitoare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene informează agerpres.

La întâlnire au participat şi şefii Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Vizita a reprezentat o continuare a dialogului la nivel de miniştri, având drept scop evaluarea cooperării bilaterale şi regionale în domeniu şi trecerea în revistă a agendei viitoare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În acest context, ministrul român al Afacerilor Interne a prezentat priorităţile preşedinţiei române a Consiliului JAI, în condiţiile în care problematica europeană în domeniu vizează tematici complexe din sfera securităţii interne, gestionării frontierelor externe sau protecţiei civile. Miniştrii de Interne au discutat şi despre aspectele concrete ale cooperării bilaterale, pe linia poliţiei şi poliţiei de frontieră, remarcând, printre altele, că iniţiativa pe care au avut-o în această vară la Bucureşti de a înfiinţa patrule comune de poliţie rutieră în zona de graniţă pentru prevenirea accidentelor rutiere este un proiect bine primit de cetăţenii ambelor state", se arată în comunicatul citat.

Cei doi oficiali au discutat şi despre un viitor proiect de creştere a nivelului de pregătire a conducătorilor auto din MAI, prin specializarea unor poliţişti instructori români în Ungaria.

"Un aspect important al discuţiilor a fost pregătirea gestionării în bune condiţii a tranzitului la frontiera comună pentru perioada viitoare, când foarte mulţi români vor reveni în ţară de sărbători. În acest context, vicepremierul pentru securitate naţională, ministru de Interne al Ungariei a anunţat că va renunţa la controalele sistematice de la frontiera comună pe perioada 15 decembrie 2018 - 15 ianuarie 2019, aspect care va fluidiza tranzitul prin punctele comune de frontieră. În acest sens, oficialul ungar a notificat Comisia Europeană, un exemplar al acestei corespondenţe fiind înmânat personal ministrului de Interne român", precizează comunicatul MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.