Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între Ben-Oni Ardelean şi Iurie Leancă: S-a discutat despre importanţa consolidării dialogului interparlamentar româno-moldovenesc

Iurie Leancă

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ben-Oni Ardelean a avut marţi o întrevedere cu Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană al Republicii Moldova, context în care a fost subliniată importanţa consolidării relaţiilor dintre cele două ţări atât la nivelul dialogului interparlamentar, cât şi la nivelul proiectelor concrete inter-guvernamentale.

"Este necesară dezvoltarea de proiecte prin care să se atragă fonduri care să susţină procesul de reformă din Republica Moldova, în jurul proiectului strategic de integrare europeană", se arată într-un comunicat transmis Agerpres de Biroul de presă al PNL.

De asemenea, conform sursei citate, a fost subliniată necesitatea unei colaborări la nivel local, prin parteneriate directe între reprezentanţii oraşelor şi comunelor din cele două state. În acest context, viceprim-ministrul moldovean a menţionat dorinţa multor localităţi din Republica Moldova de a se înfrăţi cu localităţi similare din România, demers prin care s-ar putea realiza activităţi economice, educaţionale şi sociale, prin care s-ar sprijini dezvoltarea comunităţilor. Astfel, au fost propuse o serie de acţiuni care ar sprijini punerea în practică a unor proiecte, cum ar fi donarea de cărţi româneşti, susţinerea investiţiilor străine în regiunea de Nord-Est, dezvoltarea cooperării între reprezentanţii mediului de afaceri din cele două state.

În contextul Centenarului, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ben-Oni Ardelean a propus realizarea mai multor vizite pe linia diplomaţiei parlamentare ale comisiilor parlamentare, la Bucureşti şi la Chişinău, precum şi organizarea de întâlniri parlamentare în alte localităţi din România (Suceava, Iaşi) şi Republica Moldova.

Cele două părţi au propus organizarea unei întruniri comune a Comisiilor de politică externă din Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova, în contextul organizării şedinţei solemne a legislativului de la Bucureşti dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România pe 27 martie. Potrivit comunicatului, întâlnirea va stabili următorii paşi concreţi de urmărit în consolidarea relaţiei bilaterale.

La întâlnire au fost prezenţi şi deputaţii Robert Sighiartău, Dumitru Mihalescul şi Costel Alexe, precum şi Mihai Gribincea - ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.