Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între George Ciamba şi ambasadorul Bulgariei la Bucureşti: Ce s-a discutat

george ciamba

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euroatlantic, George Ciamba, a avut vineri o întrevedere cu ambasadorul Republicii Bulgaria în România, Todor Churov, informează un comunicat al Ministerului de Externe transmis Agerpres. Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent asupra cooperării în domeniul securităţii şi apărării, semnalând importanţa consolidării dialogului politico-diplomatic dintre România şi Bulgaria.

Discuţiile au prilejuit o trecere în revistă a principalelor evoluţii de securitate din vecinătatea NATO, precum şi modul cum acestea sunt reflectate pe agenda Alianţei. Întrevederea a evidenţiat prioritatea acordată de ambele părţi în ceea ce priveşte continuarea adaptării Alianţei la provocările de securitate, de oriunde vor veni acestea. A fost subliniată importanţa principiilor solidarităţii aliate şi a indivizibilităţii securităţii, susţinute la nivelul NATO şi reflectate în procesul de adaptare pe termen lung a Alianţei, arată sursa citată.

Ambii oficiali au reiterat importanţa coordonării în vederea identificării unor căi de acţiune comună pentru promovarea în cadrul NATO şi UE a temelor de interes pentru cele două ţări, precum şi pentru consolidarea securităţii regionale, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.