Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între Liviu Dragnea şi Aleksandar Vucic: S-a discutat despre comunitatea românească din Serbia, proiecte de infrastructură, cooperare parlamentară

Liviu Dragnea, recunoscut oficial premierul de facto al României

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut joi o întrevedere cu şeful statului sârb, Aleksandar Vucic, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, context în care s-a discutat despre situaţia comunităţii româneşti din Serbia, în special de pe Valea Timocului, oficialul de la Belgrad dând asigurări că ţara sa va face tot posibilul să îmbunătăţească drepturile acestei comunităţi. "Am avut o întâlnire foarte bună cu domnul preşedinte Aleksandar Vucic, cu care am o relaţie de prietenie foarte bună. Am discutat câteva teme importante şi pentru România şi pentru Serbia şi anume conexiunea între Timişoara şi Belgrad pe autostradă, dar nu numai acest proiect, care este important, dar este mai mic decât ce am discutat noi anul trecut şi anume un proiect mare de conexiune Constanţa - Bucureşti - Belgrad - Slovenia - Croaţia - Italia, o autostradă şi un tren de mare viteză", a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Discuţiile au vizat şi interconectarea pe gaze, pe transportul de petrol, a mai spus Dragnea.

"Am vorbit, de asemenea, despre rezolvarea unor mici neînţelegeri de la Porţile de Fier, precum şi, printre altele, dar într-o poziţie foarte importantă, situaţia comunităţii româneşti din Serbia, în special din Valea Timocului, şi domnul preşedinte a promis câteva chestiuni foarte importante - că se vor mări duratele de program în limba română la televiziunea locală din Bor şi televiziunea naţională şi că va începe un proces de introducere a limbii române în sistemul educaţional, urmând ca amândoi să facem eforturi pentru ca să aibă loc o întâlnire între cele două biserici din România şi din Serbia. Am stabilit să avem şi o întâlnire în perioada următoare la Belgrad şi, ulterior, în România", a mai spus Liviu Dragnea. "Sunt profund recunoscător prietenului nostru Liviu Dragnea pentru interesul său imens să creeze relaţii mai bune între Serbia şi România. Serbia a arătat încredere şi că este un partener de încredere în aceste proiecte de infrastructură. Credem că trebuie să conectăm Timişoara cu Belgradul şi de asemenea Bucureşti - Craiova cu Serbia. Am discutat şi despre cooperarea parlamentară", a afirmat preşedintele Aleksandar Vucic.

El a spus că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, vor primi o invitaţie, cât mai curând posibil, să efectueze o vizită la Belgrad. "Suntem recunoscători României pentru că susţine parcursul aderării europene a Serbiei. Vom face tot posibilul să îmbunătăţim drepturile comunităţii româneşti din Serbia şi am discutat cum să se concretizeze acest lucru", a subliniat oficialul sârb.

Întrebat cum merge colaborarea cu Victor Ponta, care a devenit consilierul său personal, preşedintele Serbiei a răspuns: "A fost bună colaborarea cu domnul Ponta, a fost bună colaborarea cu domnul Cioloş, a fost bună colaborarea cu domnul Tudose". Totodată, întrebat despre cazul Sebastian Ghiţă, Aleksandar Vucic a spus: "Mi s-a răspuns că procedurile sunt în curs şi că îşi fac treaba. Asta este. Aşa funcţionează o justiţie independentă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.