Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere între Viorica Dăncilă şi Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell: Ce s-a discutat

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 14 martie, pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummell.

Discuțiile au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul și perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic și cu privire la comunitatea românească din Marea Britanie.

Cele două părți au reafirmat angajamentul de aprofundare a relației bilaterale privilegiate, a Parteneriatului Strategic, prin identificarea unor noi oportunități de acțiune sectorială. Prim-ministrul a salutat prezența importantă a investițiilor britanice pe piața din România și a arătat disponibilitatea de a dezvolta cooperarea în domenii cu valoare adăugată ridicată.

Un subiect important al discuțiilor l-au constituit relațiile româno-britanice în domeniul securității și apărării, precum și importanța colaborării bilaterale în scopul combaterii terorismului. Premierul român a salutat dinamica colaborării militare bilaterale și importanța cooperării dintre România și Marea Britanie în cadrul NATO.

În cadrul întrevederii, șeful Executivului a subliniat importanța comunității românești din Marea Britanie și interesul Guvernului României pentru protecția drepturilor cetățenilor români. Totodată, a remarcat gradul ridicat de integrare a comunității românești în societatea britanică, precum și valoarea adăugată pe care aceasta o aduce economiei britanice.

Cei doi interlocutori au discutat într-o atmosferă cordială și alte teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cea a Centenarului Marii Uniri. În acest context, prim-ministrul Dăncilă a apreciat în mod deosebit buna cunoaștere de către ambasadorul Marii Britanii a istoriei, limbii și tradițiilor române, ilustrând un real interes pentru spațiul românesc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.