Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere Sevil Shhaideh - ambasadorul Chinei la Bucureşti: Vicepremier: Dinamizarea dialogului la nivelul autorităţilor - o prioritate

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, l-a primit joi pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, context în care oficialul român a susţinut că dinamizarea dialogului la nivelul autorităţilor naţionale, regionale şi locale este o prioritate.

"România şi China sunt parteneri tradiţionali, de aceea ne interesează dinamizarea dialogului la nivelul autorităţilor naţionale, regionale şi locale care răspund în mod direct de implementarea de proiecte în domenii prioritare pentru cetăţeni. Printre proiectele majore le amintim pe cele care ţin de infrastructură şi energie, iar proiectele mici şi mijlocii se referă la investiţii în parcuri industriale şi alte oportunităţi de investiţii în domenii cu impact asupra comunităţilor locale", a declarat Sevil Shhaideh, potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres.

Totodată, viceprim-ministrul a subliniat că un obiectiv relevant pentru politica externă a României, înscris în programul de guvernare, îl reprezintă consolidarea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare româno-chinez în plan politic, economic şi al schimburilor interumane. De asemenea, cei doi oficiali şi-au exprimat aprecierea pentru rezultatele Forumului Oportunităţi de Afaceri România - China organizat la Bucureşti în luna iunie şi disponibilitatea pentru intensificarea colaborării, în special prin intermediul camerelor de comerţ ale celor două state. O altă ţintă o reprezintă dinamizarea schimburilor de experienţă între administraţiile locale din România şi China şi promovarea de proiecte de interes local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.