Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere Sorin Grindeanu - Anthony De Lannoy (FMI)

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu a avut marţi o întrevedere cu Anthony De Lannoy, membru al board-ului FMI, context în care şeful Executivului a evidenţiat evoluţia economiei României, informează Guvernul. Potrivit sursei citate, evoluţia economiei româneşti este confirmată de datele Institutului Naţional de Statistică, potrivit cărora produsul intern brut în primul trimestru din 2017 a fost, în termeni reali, mai mare cu 5,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, peste prognozele analiştilor.

"Premierul Sorin Grindeanu s-a referit şi la excedentul bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB, înregistrat în primele trei luni ale acestui an", se precizează în comunicat.

Conform Executivului, Anthony De Lannoy a salutat evoluţiile economice menţionate de Sorin Grindeanu şi l-a asigurat de sprijinul Fondului Monetar Internaţional pentru consolidarea acestui trend şi menţinerea ţintelor stabilite. "Aceste date plasează, într-adevăr, România pe o poziţie bună. Ele vor fi luate în calcul pentru următorul raport al FMI de evaluare a stabilităţii sectorului financiar", a declarat oficialul Fondului Monetar, conform comunicatului.

Totodată, Grindeanu a dat asigurări că măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru perioada următoare nu vor schimba această evoluţie şi că analizează săptămânal cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice şi ai ANAF menţinerea României în ţinta de deficit bugetar de 3%. În acest context, şeful Executivului s-a referit la proiectul legii salarizării unitare, aflat în Parlament, "prin care se doreşte situarea salariilor din sectorul bugetar la un nivel cât mai corect şi realist, care să ţină cont atât de nivelul de pregătire profesională, cât şi de experienţă şi rezultate", se mai arată în comunicat.

"Dorinţa noastră este să analizăm atent fiecare măsură înainte de a fi implementată, iar până acum ne-am menţinut în parametrii promişi", a declarat Grindeanu, citat în comunicat. La întâlnire a participat şi Marius Nica, consilier de stat al prim-ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.