Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere Teodor Meleşcanu - Wess Mitchell; tema - provocări de apărare și securitate

www.posta.com.tr
Wess Mitchell

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi o întrevedere cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, pe agenda discuţiilor aflându-se Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite şi provocările de securitate şi apărare.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis Agerpres, Teodor Meleşcanu a salutat prezenţa la Bucureşti a oficialului american, în calitate de şef al delegaţiei SUA, la cea de a VI-a rundă a Reuniunii anuale de Dialog Strategic între România şi SUA.

"Ministrul Afacerilor Externe a reiterat importanţa pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi modalităţilor de aprofundare a acestuia. În cadrul discuţiilor, au fost abordate modalităţi de adresare a provocărilor emergente de securitate şi apărare, relaţia SUA - UE şi dimensiunea economică, atât în plan bilateral, cât şi în plan multilateral", se precizează în comunicatul citat.

Şeful diplomaţiei române a subliniat că România rămâne un aliat angajat al SUA şi un promotor ferm al relaţiei transatlantice atât la nivel european, cât şi la nivel regional.

Totodată, Teodor Meleşcanu a exprimat deschiderea autorităţilor române pentru identificarea de noi proiecte de cooperare atât în cadru bilateral, cât şi în cadru regional, se mai arată în comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.