Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu președintele Comisiei din Finlanda

arhiva MRP
minister MRP

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni cu președintele Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul finlandez.

La 10 mai a.c., ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a participat la o întrevedere cu Kari Tolvanen, președintele Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul finlandez, și Eva Biaudet, vice-președinte.

Discuțiile au abordat problematica respectării drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor europeni, cu accent pe cazul doctorului român cu dublă cetățenie, Camelia Smicală Jalaskoski. Partea română a solicitat sprijinul autorităților finlandeze în vederea menținerii identității etnice și lingvistice a celor doi copii, Maria și Mihai, aflați în custodia serviciilor sociale finlandeze. În acest sens, s-a propus participarea minorilor la o serie de activități desfășurate în limba română, prin intermediul asociațiilor reprezentative românești din Finlanda.

Reprezentanții finlandezi au asigurat susținerea interesului superior al copiilor, sub rezerva respectării cadrului legislativ național. De asemenea, a fost subliniată necesitatea informării corecte a cetățenilor români cu privire la drepturile și libertățile de care aceștia se bucură pe teritoriul finlandez, precum și principiile fundamentale care stau la baza acestora.

Totodată, au fost discutate posibilitățile de cooperare bilaterală în care să fie implicate autoritățile naționale pentru protecția copilului din ambele state

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.