Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Introducerea votului electronic la alegerile din România - tema unei derzbater organizate de Eugen Tomac

facebook.com
Eugen Tomac

Eugen Tomac, prședintele PMP, a organizat o dezbatere cu privire la necesitatea introducerii votului electronic la alegerile din România, a anunțat acesta pe pagina sa de facebook

„Am bucuria de a fi reușit, astăzi, organizarea, în premieră, a unei dezbateri privitoare la necesitatea introducerii votului electronic la alegerile din România. A fost o discuție consistentă și extrem de utilă în perspectiva pregătirii unei inițiative legislative corecte, care să le permită cetățenilor români să voteze mai ușor, oriunde s-ar afla.

Am ascultat poziția tuturor instituţiilor implicate în acest proces, a politicienilor, a specialiștilor în telecomunicații, a foștilor miniștri, dar și a repezentanților societății civile, respectiv:

- AEP, prin vocea domnului vicepreședinte, Marian Muhuleț;

- STS, prin vocea domnului director, General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca și a prim adjunctului său, domul general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan

- MAE, prin vocea domnului Iulian Ivan

- Ministerul pentru românii de pretutindeni, prin vocea domului subsecretar de stat, Victor Ionescu și a doamnei consilier, Mihaela Dumitru

- Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, prin vocea doamnei Elliza Ciurea

- Marcel Opriş, fost director al STS

- Expert Forum, prin vocea domnului Septimius Pârvu

- Răzvan Cotovelea, fost ministru al telecomunicațiilor

- Augustin Jianu, fost Ministru al telecomunicațiilor, Vicepreşedinte PRO România

- George Rîpă, consultant politic

Tuturor, le mulţumesc din suflet pentru că au răspuns invitaţiei noastre de a face un prim pas spre a discuta la modul serios și responsabil despre votul electronic. De asemenea, le mulţumesc colegilor mei din opoziţie, domnului preşedinte PNL, Ludovic Orban, domnului senator PNL, Viorel Badea, domnului deputat PNL, Gabriel Adronache, doamnei deputat PNL, Cristina Trăilă, domnului deputat USR, Lucian Stanciu-Viziteu și domnului deputat Matei Dobrovie pentru deschidere și implicare.

Concluzia este aceeași: este nevoie de vot electronic în România. Avem exemplele mai multor țări europene cu experiență în acest domeniu de la care am putea învăța.

Totodată, cu prilejul dezbaterii de astăzi, PMP a lansat site-ul www.votezelectronic.ro, creat pentru a strânge semnături în favoarea acestei inițiative. Vă invit să votați si dumneavoastră!” a scris acesta pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.