Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intuiția îi spune lui Vasile Dîncu că războiul din Ucraina se va opri anul acesta

Twitter
Vasile Dîncu

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu (PSD), a declarat luni, la Prima news TV, că văzând evoluţiile din ultima vreme, nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat în Ucraina, potrivit news.ro.

„Nu pot să fac prognoze, nu am elemente de genul acesta, cred totuşi, văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv, aş putea să spun că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului, de oprire a războiului. Dar asta nu se poate face decât prin negocieri, probabil”, a spus Vasile Dîncu.

”Nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat, cum s-a mai întâmplat în zonă. Dar firesc car fi ca acest război în care se pierd vieţe de civil, de militari, ar trebui oprit. Ce se va întâmpla este foarte greu de spus, am citit zeci de scenarii”, a adăugat Vasile Dîncu.

Ofensivă iminentă

Ucraina se aşteaptă la o eventuală ofensivă majoră din partea Rusiei în luna februarie, posibil în jurul datei de 24 februarie când se împlineşte un an de la declanşarea invaziei.

SUA şi ţările occidentale au promis o nouă asistenţă militară Kievului în valoare de miliarde de dolari, inclusiv tancuri şi vehicule de luptă pentru infanterie, pentru a ajuta Ucraina să reziste unui nou atac şi pentru a sprijini Kievul în lansarea unei contraofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.