Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Japonia din cauza ploilor torențiale - În unele zone s-au înregitrat precipitații record

Twitter
inundatii

Ploile torenţiale au provocat marţi inundaţii în zone întinse din centrul şi estul Japoniei, iar Agenţia Meteorologică a Japoniei (JMA) a avertizat în legătură cu posibile alunecări de teren şi o creştere a nivelurilor râurilor, relatează Xinhua potrivit Agerpres.

Potrivit JMA, un front de aer rece care a trecut prin principala insulă a Japoniei, Honshu, s-a amestecat cu un aer cald şi umed, ceea ce a condus la formarea de nori de furtună, agenţia avertizând în legătură cu o creştere a înălţimii valurilor, rafale de vânt extrem de puternice şi fulgere, în special în zonele de coastă.

Marţi dimineaţă, în capitala Tokyo s-a înregistrat o rată a precipitaţiilor de 13,5 mm/oră, în timp ce în regiunea centrală Nagoya rata precipitaţiilor a fost de 23 mm/oră, iar în oraşul Wakayama (vestul ţării) de 55,5 mm/oră, un record pentru această lună.

În unele zone din prefectura centrală Shizuoka, locuitorii au fost sfătuiţi să evacueze locuinţele deoarece râurile au crescut la niveluri periculoase, au spus oficiali locali.

Guvernul local a emis un avertisment de alunecări de teren pentru prefectură.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a anunţat că valurile vor ajunge până la 6 metri în regiunile de coastă din estul şi nordul Pacificului, din cauza rafalelor de vânt puternice.

Reţeaua de transport public din Tokyo a fost afectată ca urmare a ploilor torenţiale, circulaţia trenurilor suferind întârzieri sau curse anulate.

JMA a avertizat că ploile torenţiale vor continua să provoace inundaţii în regiunea Kanto, pe insula japoneză Honshu, până miercuri dimineaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.