Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INUNDAȚII în Vestul țării. Viituri de 2 metri, sate izolate, oameni salvați de ISU în Cluj și Arad

inundatii

Ploile torențiale și scurgerile de torenți au făcut prăpăd în mai multe zone din Vestul țării. Viiturile au ajuns la 2 metri, unele sate din județele Cluj și Arad au rămas fără curent electric, apa a intrat în case și drumurile au fost blocate.

INUNDAȚII în Vestul țării. Ploile torențiale și scurgerile de torenți au făcut prăpăd în mai multe zone din Vestul țării. Viiturile au ajuns la 2 metri, unele sate din județele Cluj și Arad au rămas fără curent electric, apa a intrat în case și drumurile au fost blocate.

INUNDAȚII în ARAD. În urma ploilor torențiale căzute în cursul zilei de sâmbătă, în zona de nord-vest a județului Arad, zeci de gospodării au fost inundate pe Valea Nadășului, informează căpitan George Pleșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Județului Arad.

Potrivit sursei citate, câteva gospodării au fost inundate în localitatea Aldești, situată în apropierea orașului Sebiș, iar în localitatea Nadăș, din cauza colmatării văii cu același nume, apa și-a ieșit din matcă, inundând curți și grădini.

„În urma ploilor torențiale căzute în această zonă, apa a antrenat aluviuni și vegetație din amonte de localitatea Nădăș, care au colmatat un pod. Drept urmare, apa și-a ieșit din matcă, zeci de case, curți și grădini din această localitate fiind inundate, apa pe carosabil atingând aproximativ 50 cm. În primă instanță, au acționat Garda de Intervenție Sebiș din cadrul ISUJ Arad și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Bârsa, însă, datorită gravității situației, s-a deplasat în sprijin și o formațiune de pompieri militari din Detașamentului Arad al ISUJ, alcătuită din 5 ofițeri și 35 subofițeri, având în dotare 2 bărci de salvare și 6 motopompe. În funcție de evoluția situației, s-ar putea impune evacuarea mai multor persoane. Mai mult, în jurul orei 21.00, în localitatea Nadăș a căzut alimentarea cu energie electrică", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a Județului Arad.

INUNDAȚII în Cluj. Municipiul Dej și mai multe comune din apropiere au fost lovite, în sâmbătă după-masa, de inundații masive. Zeci de oameni au rămași blocați în locuințele inundate de ape, scrie Dej24.ro.

Ploile căzute sâmbătă au făcut prăpăd în municipiul Dej, în special în cartierul Viile Dejului, dar și în localitățile Rugășești și Jichișul de Jos.

Apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curțile oamenilor, mai multe gospodării fiind inundate în cartierul Viile Dejului, pe strada Șomcutului. Viitura și-a croit în scurt timp drum în beciurile și chiar în locuințele oamenilor.

Văzând că apa coboară cu putere pe ulițele devenite adevărate râuri, locuitorii de pe strada Șomcutului au ieșit în ploaie și, ajutați de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, au încercat să-și protejeze gospodăriile cu ce au avut la îndemână. Unii au încercat să facă față viiturii prin panouri de tablă puse în dreptul gardurilor, în speranța că apa nu va intra în curți, în vreme ce alții au ieșit cu lopețile în stradă, în încercarea de a desfunda șanțurile și canalizarea.

În urma inundațiilor din cartierul Viile Dejului, zeci de gospodării au fost afectate. În localitatea Rugășești situația a fost și mai gravă, câteva gospodării situate pe strada Școlii fiind inundate, după ce un pârâu a ieșit din matcă. Totodată, circulația rutieră a fost blocată pe DN18B, din cauza apei care a ajuns pe carosabil.

Pe Valea Jichișului, apa a intrat în mai multe case și beciuri, iar drumul este blocat. Pe Valea Codorului, probabil cea mai afectată zonă până în acest moment, apa a atins pe alocuri chiar și 2 metri înălțime, aceasta făcând prăpăd, mai multe gospodării fiind inundate. Câteva persoane au rămas blocate în propriile locuințe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.