Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Țara în care peste 7,2 milioane de sinistraţi au nevoie "disperată" de adăpost, după inundațiile mortale de proporții biblice

Bangladesh inundatii

Peste şapte milioane de persoane din Bangladesh au nevoie "disperată" de ajutor şi de adăpost în urma inundaţiilor mortale provocate de muson la începutul acestei luni, a avertizat marţi Crucea Roşie, informează AFP.

Cel puţin 101 persoane au murit în nord-estul ţării, când râurile s-au umflat la niveluri record, inundând sate din zona rurală, după unele dintre cele mai abundente precipitaţii din ultimul secol, scrie agerpres.ro.

"Amploarea devastărilor este mult mai mare decât în cazul inundaţiilor anterioare", a explicat Sanjeev Kafley de la Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

Circa 7,2 milioane de persoane au "nevoie disperată de adăpost şi de bunuri de primă necesitate" în zona oraşului Sylhet, cea mai afectată de intemperii, a precizat IFRC într-un comunicat.

Guvernul a livrat ajutoare umanitare de urgenţă sinistraţilor, în special raţii alimentare, a declarat Nitai Dey Sarker de la Autoritatea de gestionare a dezastrelor din Bangladesh.

Odată ce apele s-au mai retras, vor fi furnizate şi materiale pentru reconstrucţie.

Deşi situaţia s-a îmbunătăţit în ultimele zile în Bangladesh, în nord-estul ţării sunt aşteptate noi inundaţii, deoarece sezonul musonic abia începe.

"Suntem încă blocaţi în adăposturile împotriva inundaţiilor şi nu putem evalua încă pagubele", a declarat, pentru AFP, Abdul Hakim, un ţăran din Sylhet. "Nivelul apei din râuri continuă să crească şi este foarte îngrijorător", a adăugat el.

Potrivit guvernului, circa 200.000 de persoane s-au refugiat în clădirile şcolilor, care au fost închise elevilor pentru a-i găzdui pe cei care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.