Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Coreea de Sud - Șapte oameni au murit iar trei sunt dați dispăruți

Thehansindia
Inundatii Nepal

După trei zile de ploi torenţiale, în Coreea de Sud au murit şapte oameni şi au fost daţi dispăruţi trei; au avut loc alunecări de teren, iar apele s-au revărsat peste un baraj, au anunţat sâmbătă oficialităţile citate de Reuters.

Până la ora locală 11 (02.00 GMT) numărul celor evacuaţi în întreaga ţară ajunsese la 1567, a comunicat ministerul de interne de la Seul. Bilanţul respectiv s-ar putea agrava, deoarece în acumularea de la Goesam din provincia Chungcheong de Nord se colectau peste 2700 de metri cubi de apă pe secundă, capacitatea maximă de deversare.

Compania feroviară naţională a anunţat că nu mai circulă niciun tren în afara celor de mare viteză, care ar putea întârzia din cauza dificultăţilor de operare, iar siguranţa circulaţiei pe căile ferate este periclitată de alunecări de teren, inundaţii şi căderi de pietre.

O alunecare de teren care a acoperit şinele cu pământ şi nisip în Chungcheong de Nord a provocat vineri deraierea unui tren de mică viteză, conform ministerului transporturilor. Mecanicul a fost rănit, dar trenul nu transporta pasageri.

Sâmbătă, la o întâlnire cu autorităţile guvernamentale, premierul Han Duck-soo a cerut armatei să participe activ la operaţiunile de salvare şi să colaboreze cu oficialităţile civile pentru mobilizarea forţelor umane şi a echipamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.