Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații istorice în Australia - Nu s-a mai întâmplat de 100 de ani

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

Guvernul australian a declarat dezastru natural în zone mari din New South Wales (NSW), în timp ce ploi abundente lovesc statul și forțează mii de persoane să se evacueze, relatează CNN, potrivit news.ro.

Inundațiile au început de joi, dar zone de pe coasta de est au intrat în criză sâmbătă, deoarece un baraj major s-a revărsat, provocând, alături de râurile ieșite din matcă, inundații fulgerătoare.

Zonele de dezastru natural se întind pe coasta centrală și nordică, de la Hunter Valley lângă Sydney până la portul Coff, a declarat duminică ministrul serviciilor de urgență al NSW, David Elliott.

Nu s-au raportat încă decese, dar, a avertizat Elliott, „ne apropiem din ce în ce mai aproape de inevitabilele pierderi”.

Unele familii au fost forțate să plece la miezul nopții, pe măsură ce râurile se ridicau la niveluri periculoase, iar alte 4.000 de persoane - în principal din regiunea Hawkesbury - ar putea fi nevoite să se evacueze duminică, a declarat premierul statului Gladys Berejiklian.

De joi, Serviciul de Urgență a răspuns la 7.000 de apeluri de asistență și a efectuat peste 750 de salvări. Mii de lucrători din serviciile de urgență și voluntari ajută rezidenții.

Fotografiile arată curți și casele pe jumătate sub apă și drumuri inundate până la genunchi. Autoritățile nu știu câte case sau construcții s-au pierdut, dar „daunele sunt substanțiale”, a spus Berejiklian.

Ploile abundente vor continua săptămâna viitoare, a declarat Biroul de Meteorologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.