Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații și alunecări de teren în Brazilia - Cel puțin 56 de persoane și-au pierdut viața

Twitter
inundatii

Inundaţiile devastatoare şi alunecările de teren au provocat moartea a cel puţin 56 de persoane în sud-estul Braziliei, potrivit unui nou bilanţ publicat marţi de agenţia naţională de presă Agencia Brasil, relatează dpa potrivit Agerpres.

În statul Minas Gerais şi-au pierdut viaţa 47 de persoane, în timp ce în statul vecin Espirito Santo nouă persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, potrivit informaţiilor oferite de oficiali brazilieni. Bilanţul precedent se referea la cel puţin 44 de morţi.

Aproape 30.000 de persoane din cele două state au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele de săptămâna trecută. În 101 oraşe şi comunităţi din Minas Gerais, inclusiv în capitala Belo Horizonte, a fost declarată stare de urgenţă.

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia (Inmet), cele mai abundente ploi din ultimii 110 ani s-au înregistrat în Belo Horizonte. Între 23 şi 24 ianuarie, capitala statului Minas Gerais a primit 171,8 milimetri de precipitaţii în 24 de ore, stabilind un record absolut în istoria înregistrărilor meteorologice braziliene, care au debutat în această ţară în 1910.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.