Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii şi alunecări de teren în Nepal: Cel puţin trei persoane au murit şi alte şapte au fost date dispărute

AFP
nepal

Cel puţin trei persoane au murit în Nepal după ce inundaţiile provocate de muson şi alunecările de teren au afectat mai multe regiuni ale ţării marţi seara, au informat oficiali locali, potrivit DPA.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze, Basanta Bahadur Kunwar, a declarat că echipele de salvare au recuperat trei trupuri neînsufleţite - două în vestul Nepalului şi unul în centrul ţării, potrivit agerpres.ro.

"Forţele de securitate au colaborat cu localnicii pentru salvarea celor din gospădăriile afectate şi evacuarea lor în zone mai sigure", a precizat Kunwar.

Operaţiunile de căutare continuă pentru localizarea a şapte persoane date dispărute, a indicat Baburam Khanal, un administrator al districtului Sindhupalchok, afectat de intemperii.

Precipitaţiile care au căzut timp de mai bine de trei zile au făcut ca apele râului Melamchi să iasă din matcă, măturând în calea lor mai multe case şi deteriorând podurile şi infrastructura rutieră în două localităţi la nord-est de Kathmandu.

Dezastrele provocate de muson sunt frecvente în Nepal din cauza topografiei montane a ţării şi a zecilor de râuri mari care o traversează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.