Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţiile şi alunecările de teren au făcut ravagii în Vietnam: Cinci persoane au murit

Operation World
vietnam

Cinci persoane au decedat în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale care au afectat provinciile din nordul Vietnamului în ultimele trei zile, au informat marţi autorităţile, potrivit DPA.

Printre victime s-au aflat o femeie de 44 de ani şi fiica sa, în vârstă de 15 ani, a precizat Comitetul Central de Coordonare pentru prevenirea şi controlul dezastrelor naturale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Forţele de ordine au recuperat trupurile neînsufleţite la circa trei ore după incident. Victimele au decedat în timpul somnului în urma prăbuşirii unor roci pe locuinţa acestora în jurul orei 5:00 AM (23:00 GMT).

O altă femeie şi fiica ei de 13 ani au fost de asemenea îngropate sub un strat de pământ după ce locuinţa le-a fost fost prinsă de o alunecare de teren. Doar mama a supravieţuit.

Un copil în vârstă de doi ani s-a înecat în urma inundaţiilor, iar un şofer de camion a murit după ce vehiculul pe care îl conducea a alunecat de pe partea carosabilă într-un râu învolburat.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

Mai multe provincii muntoase din nordul Vietnamului, situate la circa opt ore de Hanoi, au fost lovite de precipitaţiile care cad fără oprire de vineri.

Potrivit prognozelor, ploile vor continua până miercuri, a precizat Centrul Naţional pentru prognoze hidro-meteorologice, precizând că riscul pentru comunităţile care locuiesc în aceste zone rămâne ridicat.

În oraşul Ha Giang, zona urbană afectată în cel mai înalt grad de inundaţii, nivelurile apelor au crescut cu circa un metru, a relatat presa de stat.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

''Oraşul nu a fost niciodată la fel de grav inundat ca acum. Suntem ocupaţi să calculăm valoarea pagubelor'', a declarat Nguyen Manh Thang, şeful Comitetului Popular al oraşului Ha Giang, pentru presa locală.

Autorităţile au avertizat cu privire la riscul producerii unor alte viituri şi alunecări de teren întrucât regiunea muntoasă din jurul oraşului este în continuare inundată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.