Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile și alunecările de teren din Nepal şi Bhutan au lăsat în urma lor cel puţin 17 morţi

b1.ro
inundații

Zilele de ploi torenţiale au făcut ravagii în mai multe zone din Nepal şi Bhutan, declanşând inundaţii şi alunecări de teren care au lăsat în urma lor cel puţin 17 morţi, informează DPA.

Numărul victimelor provocate de intemperii a ajuns joi la şapte în Nepal, purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Bahadur Kunwar, indicând pentru DPA că echipele de salvare sunt în continuare în căutarea a 21 de persoane date dispărute în incidente legate de muson.

Intemperiile au afectat în principal zonele centrale şi occidentale ale Nepalului, lângă graniţa cu China, scrie Agerpres.ro.

Trei cadavre au fost recuperate în districtul Sindhupalchok, lovit de inundaţii marţi seara, a precizat Baburam Khanal, un administrator local."Doi decedaţi erau chinezi, iar a treia victimă este un indian care lucra în proiecte locale", a declarat Khanal pentru DPA.

În Bhutan, 10 persoane au murit luate de ape la începutul acestei săptămâni în Laya (nord-vest) în timp ce culegeau cordyceps, o ciupercă de munte, folosită adesea în medicina tradiţională.

Marţi, într-o postare pe Facebook, premierul Bhutanului, Lotay Tshering, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor, indicând că o echipă de salvare a fost trimisă în zona afectată de intemperii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.