Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învățătura care merge DIRECT la inima oricărui român de Centenar - Un preot ne spune ce OBLIGAȚIE avem pentru țară

www.epitesti.ro
drapel, steag, tricolor

Preotul Romeo Ene din Buzău a lansat un apel către oameni să arboreze drapelul naţional la ”case, balcoane, ferestre”, asigurându-se că măsurile sunt corespunzătoare, drapelul este de bună calitate și culorile intense.

“Dragi buzoieni, ca slujitor în cetate, iubitor de țară ca mulți dintre dumneavoastră, cu prilejul anului Centenar, până și după data de 1 Decembrie, vă rog să arborați Drapelul Național al României la case, balcoane, ferestre! Vă rog să vă procurați un drapel corespunzător (124 cm lungime cu 110 cm lățime), de bună calitate (fiecare bucată de pânză să fie cusută, nu culori imprimate pe nylon), având culori intense (albastru-cobalt, galben-ocru, roșu-vermilion), cu albastru lângă lance”, scrie pe Facebook preotul Romeo Ene.

CITEȘTE ȘI: Postul negru, practica ANTICANCER controversată. Totuși, de ce are succes?

Drapelul este simbol național și trebuie păstrat cu cinste de către fiecare cetățean, consideră preotul, care adaugă: “Nu-l incendiați, nu-l lăsați să cadă pe pământ, nu-l călcați în picioare, nu-l mâzgăliți! Sub el au luptat ostași care au trecut în nemurire ca bravi eroi”.

Romeo Ene spune că drapelul poate fi folosit de 1 decembrie, 24 ianuarie (Ziua Unirii de la 1859), 9 mai (Ziua proclamării independenței), 26 iunie (Ziua drapelului), 29 iulie (Ziua Imnului de Stat), iar dacă se va deteriora din cauza vremii, oamenii sunt sfătuiți să nu-l arunce și să păstreze steagul, lăsându-l moștenire.

“Nu, nu înseamnă că sunteți mai patrioți dacă aveți drapel. A fi patriot înseamnă a-ți cunoaste istoria, a respecta legile țării, a fi un cetățean iubitor de semeni, a-ți face datoria la locul de muncă și multe altele pe care sunt convins că le cunoașteți. Arborarea drapelului este un semn de bucurie pe care o manifestați în semn de recunoștință față de istoria acestei țări”, mai scrie preotul buzoian.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut SPECTACOL - REPLICĂ RĂZBOINICĂ la discursul lui Klaus Iohannis .

Oamenii au reacționat imediat. Un tânăr scrie: “L-am schimbat de acum trei săptămâni acasă. Pe 1 Decembrie o să-l port în trafic, în Franța, Belgia, Olanda sau Germania”.

O femeie spune că va merge să cumpere un drapel.

“Ce frumos...o să trec să cumpăr, toți suntem români și trebuie să ne bucurăm de această sărbătoare, întotdeauna mă surprindeți cu aceste idei minunate”, scrie un alt utilizator Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.