DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Învăţăturile ministrului Cazanciuc pentru studenţii de la Drept

cazanciuc

"Sunteţi extrem de tineri, aveţi vise şi speranţe, vreţi, ca noi toţi de altfel, o viaţă împlinită, un trai decent şi un viitor mai bun. Nu vă lăsaţi pradă falselor valori, nu credeţi în imaginile mincinoase ale succesului peste noapte, în capcana de a crede că averile şi carierele se fac prin orice mijloace. (...) Mulţi dintre voi veţi fi puşi în faţa unor alegeri morale, va trebui să vă luptaţi pentru oameni în care poate nu credeţi, dar atât timp cât veţi sluji doar legea, fără să vă abateţi de la calea cea dreaptă, nu aveţi de ce să vă temeţi, nu aveţi de ce să vă fie ruşine ", a declarat Cazanciuc, la deschiderea anului universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

El le-a urat studenţilor succes pentru că de viitorul lor depinde, în mare măsură, şi succesul României.

"Indiferent ce veţi alege, nu trebuie să uitaţi că veţi avea în mâini viaţa unor oameni, la vârste extrem de fragede, iar de modul în care vă veţi face datoria - apărând, acuzând sau judecând - va depinde dacă s-a făcut sau nu dreptate, dacă legea şi morala au fost cu adevărat slujite", a adăugat ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a subliniat că decizia de a urma o carieră nu trebuie să fie bazată doar pe pragmatism, ci este nevoie şi de emoţie, pentru că altfel vor trece ani buni până la găsirea adevăratei vocaţii.

"E clar că nu ai vocaţie pentru o anumită profesie atunci când la examenul de admitere în Şcoala de Magistratură te prezinţi cu un aparat de emisie-recepţie asupra ta. Şi, din păcate, acest lucru se întâmplă şi în zilele noastre", a afirmat ministrul.

El a precizat că a urmat Facultatea de Drept imediat după revoluţie şi apoi o carieră de procuror, cu speranţa că poate contribui, prin justiţie, la schimbarea în bine a României.

"Justiţia română a trecut, în ultimul timp, prin transformări importante. Am plecat de la un sistem totalitar gândit să apere statul şi proprietatea publică şi am ajuns, aşa cum este şi firesc, să avem un sistem de justiţie independent, cu legi moderne, care pun, în primul rând, accent pe drepturile persoanelor, pe apărarea proprietăţii private, dar fără a neglija importanţa apărării intereselor fundamentale ale societăţii. (...) Vrem cu toţii să facem din justiţie un serviciu public în care oamenii să aibă deplină încredere, dar aceste eforturi, de a investi, de a schimba normele, nu pot avea deplin succes dacă nu schimbăm şi mentalităţile", a arătat Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei le-a mai spus, miercuri, studenţilor de la Drept că România are un sistem judiciar independent, cu instituţii eficiente de aplicare a legii, iar acest lucru trebuie să le dea încredere şi a adăugat că depinde doar de ei să aibă performanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.