Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invazie de meduze în Grecia

Organizatia Elena de Turism
Pelion plaja grecia turism

Mai multe plaje din Grecia se confruntă cu o invazie de meduze. Tot mai mulți turiști s-au plâns că au fost înțepați de meduze.

Afectată de această invazie este regiunea peninsulară Halkidiki, cu cele trei brațe ale sale: Kassandra, Sithonia și muntele Athos, potrivit Greek Reporter. Este pentru prima oară în 40 de ani când grecii se confruntă cu o astfel de invazie.

Și de parcă nu erau veștile destul de supărătoare, specialiștii spun că este vorba de două specii de meduze. Prima se numește Pelagia Noctiluca, a cărei înțepătură este extrem de dureroasă, însă nu e considerată periculoasă.

Cea de-a doua este Chrysaora hysoscella, cunoscută drept ”meduza compas”, pentru că are pe corp semne în forma literei V, care aduc cu instrumentul folosit pentru trasarea cercurilor.

Cea mai gravă situație e în apele Kassandrei. Primarul regiunii, Anastasia Chalkia, a spus că meduzele au fost aduse de curenți și vor dispărea în același mod.

Însă unii specialiști cred că încălzirea globală este cauza invaziilor de meduze, pentru că apele tot mai calde au schimbat ritmul de reproducere a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.