Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INVENȚIA PSD nu e pe placul Comisiei Europene: Eugen Teodorovici anunță că renunțarea la plata defalcată a TVA va fi eliminată

teodorovici

O eventuală schimbare a modului de încasare a TVA se va aplica de la 1 ianuarie 2019, a declarat sâmbătă ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3, ca reacție la solicitarea Comisiei Europene de eliminare a plății defalcate a TVA.

„O să văd cum au fundamentat, discutăm în Guvern și vom lua măsura corectă și legală. Orice schimbare se va aplica de la 1 ianuarie”, a spus Teodorovici.

Citește și: Ministrul Apărării trage un semnal de alarmă în privința Rusiei. Ce se va întâmpla după

Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere pentru aplicarea unui mecanism de plată defalcată a TVA. De la 1 ianuarie 2018, România aplică acest mecanism alternativ de colectare a TVA în care TVA-ul este plătit într-un cont blocat separat, ceea ce creează o sarcină administrativă majoră pentru întreprinderile oneste care își desfășoară activitatea în această țară, arată scrisoarea Comisiei Europene. Această dispoziție este obligatorie pentru anumite întreprinderi, care trebuie să deschidă un cont bancar de TVA blocat separat.

Scrisoarea de punere în întârziere urmează unei comunicări prin care s-a respins o cerere din partea României de derogare de la normele UE în acest domeniu, din cauza preocupărilor legate de principiul proporționalității și de compatibilitatea cu tratatul. În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităților române.

Citește și: Un fotbalist important dezvăluie culisele neștiute ale fotbalului românesc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.