Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiții și eficiență în Insula Mare a Brăilei

fonduri europene agricultura

Agricost își propune ca în următorii trei ani să ajungă la o suprafață cultivată cu lucernă de peste 12.000 de hectare și să finalizeze patru secții de prelucrare a lucernei, plantă considerată printre cele mai profitabile de directorul general al companiei agricole, Lucian Buzdugan. „În anul 2020 vom investi 50 de milioane de euro în două fabrici de procesare a lucernei. Una este în funcţiune (din august 2018 – n.red.) şi mai facem una. În 2021 vom ajunge la 10.000 de hectare cu lucernă şi patru astfel de fabrici“, a declarat Lucian Buzdugan, în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019, citat de cotidianul economic Ziarul financiar, potrivit fermierinromania.ro.

Până în anul 2022, cu o investiție totală de 100 de milioane de euro, Agricost va ajunge să dețină cinci fabrici de deshidratare a lucernei pe care compania o va produce pe cele peste 12.000 de hectare. Planul de extindere a activității companiei vizează și cultivarea a 8.000 de hectare cu soia, în același orizont de timp.

Citește și: DOCUMENT Încă un lider PSD DEMISIONEAZĂ: Rămân în continuare acelaşi om politic de stânga

Agricost administrează mai mult de 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei și deține 0,6% din suprafața arabilă a țării, fiind cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România și din sud-estul Europei, după suprafaţa cultivată. Compania produce aproximativ 1,2% din producţia agricolă a României, potrivit reprezentantului companiei, citat de Ziarul financiar. Anul trecut, cu aproape 800 de angajați a obținut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei, peste 80 de milioane de euro, mai mult decât cea din anul precedent cu 5% și a accesat subvenții de 10 milioane de euro, relevă aceeași sursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.