Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile de zeci de milioane de euro de la Spitalul Județean din Bistrița a atras zeci de medici, majoritatea cu studii în străinătate

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Aproape 50 de medici, cei mai mulți cu studii în străinătate, au fost atrași, în ultimii ani, la Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, după investiții de peste 32 de milioane de euro în infrastructură și aparatură de ultimă generație, potrivit mediafax.

Citeste si Gabriela Firea cere intervenția tuturor puterilor statului - E primul Guvern din istoria post PCR-istă care ia această măsură

În ultimii ani, în modernizarea și dotarea Spitalului de Urgență din Bistrița, au fost investiți 32 de milioane de euro, iar alte proiecte în valoare de alte 10 milioane de euro sunt în desfășurare.

Investițiile masive în Spitalul Județean de Urgență din Bistrița Năsăud au atras în ultimii ani zeci de medici cu specialități făcute peste hotare, numai în ultimul an 29 de medici noi s-au alăturat Spitalului.

“Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț și în ultimii 6 ani am investit masiv în sistemul de sănătate pntru a aduce medici, pentru a le crea cele mai bune condiții. (...) Au fost făcute investiții de 32 de milioane de euro, mai avem în derulare investiții de 10 milioane de euro și urmează alte proiecte, în valoare de 25 de milioane de euro. Avem un proiect extrem de important, l-aș putea numi revoluționar, cu un angajament mare. Ne dorim să construim un nou pavilion de P+4 în curtea spitalului în care să funcționeze o secție nouă de cardiologie intervențională, vrem să extindem neurochirurgia, să facem o secție de neurochirurgie cu sală de operație specială și cu toate dotările necesare și, de asemenea, o secție de chirurgie intervențională gastro pentru că incidența este din ce în ce mai mare” a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

În ultimul an, 29 de medici noi au venit la Bistrița, pe lângă alți 20 care au venit în urmă cu doi ani. Mulți dintre medicii atrași de modernizările din spital au preferat să renunțe la spitalele din străinătate și să vină să lucreze aici.

“Aparatura este de ultimă generație. S-a ajuns în sfârșit la o normalitate. Sunt investiții pe care le aștept de 20 de ani”, a spus dr. Carmen Salvan Schaschl, unul dintre medicii prezenți la conferința de presă, care a ales să vină la Bistrița după ce a profesat în Statele Unite și în Germania.

Conducerea Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud spune că la ora actuală nu mai există specialități deficitare însă ar mai fi nevoie de angajarea unor medici pentru a putea asigura anumite linii de gardă cum ar fi neurologia, cardiologia și urgențele după ce secția va fi extinsă.

Pentru a atrage medici la Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a investit, pe lângă aparatură și modernizarea spitalului și în asigurarea de locuințe pentru personalul medical, primele 24 de apartamente realizate prin ANL urmând să fie recepționate în luna aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.