Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile în gazoductul Nord Stream 2 au ajuns la 4,8 miliarde de euro

gazprom

Gazprom și partenerii săi din cadrul proiectului Nord Stream 2 au investit un total de 4,8 miliarde de euro în construcția gazoductului până în iunie 2017, a declarat Paul Corcoran, directorul financiar al companiei Nord Stream 2 AG, citat de agenția de presă rusă Tass, preluată de mediafax.

„Până acum avem 2,4 miliarde de euro de la Gazprom și 2,4 miliarde de euro de la partenerii noștri din Vest. Astfel că, în total, avem 4,8 miliarde la sfârșitul lunii iunie”, a declarat Paul Corcoran.

„Am primit 96% din conducte, am învelit în beton 55% din aceste conducte și am mobilizat navele pentru ele. Astfel că suntem bine pregățiti și în grafic”, a mai adăugat oficialul.

Nord Stream 2 este un gazoduct de 1.200 de kilometri care va lega Federația Rusă de Germania, prin Marea Baltică. Proiectul are, pe de o parte, scopul de a livra gaz direct Germaniei - cel mai mare importator european de gaz rusesc -, dar pe de altă parte, de a ocoli Ucraina. Acest ultim obiectiv are rolul de a reduce dependența Rusiei de Ucraina în calitate de stat de tranzit - lucru cu atât mai problematic pentru Rusia după izbuncnirea crizei din Ucraina, în 2014.

Capacitatea Nord Stream 2 va fi de 55 de miliarde de metri cubi de gaz, la care se vor mai adăuga încă 55 de miliarde de metri cubi transportați prin Nord Stream 1. Conform datelor oferite de British Petroleum, consumul anual de gaz al Germaniei a fost, în 2017, de 90,2 miliarde de metri cubi de gaz. Acest lucru ar înseamna că cele două conducte Nord Stream ar putea acoperi, integral, consumul anual al Germaniei.

Darea în utilizare a conductei Nord Stream 2 este programată pentru ultima parte a anului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.