Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţii de 52.000.000 de euro vor fi demarate la Spitalul Judeţean Timişoara

basilica.ro
parohie Sectia Obstetrica Spitalul din Braila

În campusul Spitalului Judeţean Timişoara vor fi demarate, în curând, investiţii în valoare cumulată de peste 52.000.000 de euro destinate extinderii infrastructurii medicale, primele obiective vizate fiind o nouă maternitate şi o clădire în care vor funcţiona Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), Centrul de Mari Arşi şi Secţia ATI.

"Cea mai mare investiţie în sănătate, la nivel naţional, se va realiza în clădirea de interconectare a celor trei corpuri de clădire ale Spitalului Judeţean Timişoara, în valoare de peste 52.000.000 de euro, care va avea o funcţionalitate multiplă şi va cuprinde şi noua secţie UPU şi Centrul de Mari Arşi şi Secţia ATI, plus un helioport pe acoperişul clădirii. A doua investiţie este noua maternitate (...). Toate aceste investiţii vin să completeze acest ansamblu spitalicesc, pentru a crea un adevărat hub de sănătate pentru Timişoara, pentru judeţ şi pentru regiune. Pentru ambele investiţii avem deja documentaţia finalizată şi aşteptăm începerea execuţiei în teren", a arătat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, în timpul vizitei pe care ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a efectuat-o în campusul Spitalului Judeţean Timişoara.

Finanţarea va veni din fonduri europene, informează Agerpres.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a detaliat că pacientul care va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală "va merge într-una din cele peste 20 de săli de operaţie care se vor construi, iar dacă va fi un pacient cu arsuri, va merge la Centrul de Mari Arşi, care va fi în aceeaşi clădire". Potrivit acestuia, proiectul de 52.000.000 de euro este o premieră în România, Judeţeanul timişorean fiind singurul spital care în an de pandemie a reuşit să acceseze astfel de fonduri.

Proiectul este în faza de licitaţie a constructorului.

Ministrul Ioana Mihăilă a apreciat eforturile oficialilor locali pentru realizarea Centrului de Mari Arşi de la Timişoara, care va fi cel mai avansat tehnic dintre cele trei astfel de centre finanţate de Banca Mondială, prin Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.