Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţii de aproape 70 milioane lei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi

zuonline.ch
spital semn indicator

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ''Sf. Apostol Andrei'' din Galaţi va beneficia de investiţii de aproape 70 milioane lei prin lansarea unui proiect finanţat din fonduri europene, dar şi guvernamentale, care vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea medicală, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, lucrările programate a se desfăşura la Spitalul Judeţean sunt consolidarea clădirii, schimbarea tuturor lifturilor şi a tâmplăriei acolo unde este nevoie, anveloparea clădirii şi efectuarea de lucrări de izolaţie, precum şi schimbarea instalaţiilor de fluide, termice de apă rece şi apă caldă.

Totodată, vor fi montate şi două turbine eoliene care vor produce energie pentru încălzirea apei şi pentru sistemul de climatizare.

Citește și: Plantele care combat stresul și anxietatea

"Este un proiect care face parte din strategia de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii medicale din judeţul Galaţi. Acest contract va asigura condiţii mult mai bune de spitalizare la cea mai mare unitate medicală din judeţ. Este cel mai important proiect de investiţie derulat la Spitalul Clinic Judeţean 'Sf. Apostol Andrei', cu o valoare de peste 15 milioane de euro. Este al cincilea proiect care intră în implementare la Spitalul Clinic Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' şi mai avem în pregătire alte două proiecte majore de investiţie", a spus Fotea.

El a precizat că, pentru obţinerea finanţării acestui proiect complex, conducerea CJ Galaţi a semnat în luna iunie contractul de finanţare în valoare de 69.266.507 lei, din care 40.653.685 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon pentru activitatile eligibile, iar 27.783.155 de lei reprezintă componenta neeligibilă, finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii. Contribuţia financiară a CJ Galaţi este de 1.385.330 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.