Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţii substanţiale în valea Iordanului anunțate de palestinieni

Operation World
Palestina

Autoritatea Palestiniană a anunţat miercuri alocarea sumei de 35 milioane de şekeli (aproximativ nouă milioane euro) în valea Iordanului, cu numai câteva zile înaintea unei şedinţe decisive a guvernului israelian care doreşte să anexeze această parte a Cisiordaniei ocupate, transmit AFP şi Xinhua, potrivit Agerpres.

''Guvernul a hotărât să pună în practică un ansamblu de proiecte pentru a sprijini locuitorii din valea Iordanului'', a declarat miercuri premierul palestinian Mohammed Shtayyeh. El a precizat că proiectele vor fi puse în aplicare ''în zilele următoare''.

Proiectele vizează sectorul agricol, în special pentru a ameliora resursele de apă, dar şi educaţia şi sănătatea.

Autoritatea palestiniană ''va da în arendă terenuri oricărui palestinian care vrea să investească în valea Iordanului'', a adăugat Shtayyeh.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Valea Iordanului, ce are importante resurse de apă, reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel după 1967.

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu urmează să anunţe începând cu 1 iulie strategia sa pentru a pune în aplicare planul american pentru Orientul Mijlociu. Acest plan prevede anexarea de către Israel a coloniilor evreieşti şi a văii şi Iordanului şi crearea unui stat palestinian demilitarizat şi pe un teritoriu redus.

Palestinienii au respins deja planul propus de Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.