Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţiile României pentru Armată, în paginile unei reviste celebre din Marea Britanie

Defence24
Wisla Patriot

Cea mai importantă achiziţie militară din istoria României, 4 miliarde de dolari pentru 7 sisteme de rachete Patriot, a ajuns în primele pagini ale unei reviste de specialitate celebre din Marea Britanie. Jurnalistul  Radu Tudor a reuşit performanţa, cu un articol publicat de Jane's Defence Weekly.

Citeşte şi: Halep dă cărţile pe faţă: ce a nemulţumit-o după primul meci la Turneul Campioanelor

"Ministrul român al apărării, Mihai Fifor, la 23 octombrie a dezvăluit planul României de a cumpăra sisteme Patriot construite de Raytheon și alte echipamente prioritare pentru forțele armate românești. Fifor a declarat că România a alocat 2% din produsul intern brut pentru apărare în 2017, 38% din buget fiind destinat programelor de achiziții ale forțelor armate românești. El a identificat programe majore de achiziții aprobate atât de Consiliul Suprem de Apărare al României, cât și de Parlament, începând cu acest an. Primul program este achiziția primului sistem de apărare antirachetă Patriot, pentru care Fidor a spus că aproximativ 700 de milioane de dolari ar fi cheltuite anul acesta. Surse militare au declarat pentru Jane că suma totală a contractului pentru rachetele Patriot este de 3,8 miliarde USD.", se arată în articolul publicat.

Potrivit graficului lansat de ministrul Apărării, investiţia în sistemul Patriot va avea loc până la finalul anului. În aceeaşi perioadă, Fifor susţine că intenţionează să finalizeze negocierile cu General Dynamics şi să achiziţionăm şi primele 10 transportoare blindate.

Citeşte şi: SCANDAL la un colegiu din Cluj Napoca după Balul Bobocilor. Şcoala vrea anchetă, inspectoratul şcolar se spală pe mâini:'A fost un eveniment privat' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.