Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitor: Actuala frenezie a piețelor bursiere seamănă cu bula dot-com din 1999

Miliardarul investitor Barry Sternlicht a declarat joi că este îngrijorat de viabilitatea pe termen lung a condițiilor actuale de pe piața bursieră, avertizând că unele aspecte amintesc de bula dot-com din anii '90, potrivit Mediafax.

„Nu cred că avem o problemă pe piață pe termen scurt”, a spus Sternlicht la CNBC. „Stimulul este prea mare.”

După ce piața a scăzut din cauza temerilor Covid în februarie și martie anul trecut, Rezerva Federală a redus ratele dobânzilor la aproape zero și a lansat alte programe de sprijinire a sistemului financiar. Congresul a promovat, de asemenea, două pachete masive de stimulare în 2020, iar Wall Street speră un altul în acest an.

La închiderea de miercuri, Nasdaq a crescut cu peste 100% de la scăderea din pandemie, pe 23 martie. S&P 500 a crescut cu aproximativ 75% în aceeași perioadă. Nasdaq, S&P 500 și Dow Jones Industrial Average au închis miercuri la niveluri record, după ce președintele Joe Biden a depus jurământul.

Cu toate acestea, CEO-ul Starwood Capital i-a îndemnat pe investitori să aibă grijă în a doua jumătate a acestui an, citând caracteristici îngrijorătoare, cum ar fi investitorii care par să se bazeze pe site-urile de socializare pentru idei.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

"Partea întunecată a acestei piețe sunt copiii - și nu știu dacă sunt copii, îi numim doar copii pentru că sunt mai puțin experimentați - care stau acasă și tranzacționează acțiuni", a spus Sternlicht. „Îmi amintesc de tinerețea mea....Se simte mult ca 1999 pentru mine.”

Speculații importante cu acțiuni ale companiilor de internet au contribuit la creșterea pieței Nasdaq, dominată de tehnologie, cu peste 500% din 1995 până la explozia bulei din martie 2000.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Sternlicht a fondat în 1991 Starwood Capital, care se concentrează pe imobiliare globale, management hotelier, precum și sectoarele petrolului și gazului și infrastructura energetică. De asemenea, a creat Starwood Hotels & Resorts, care a fost achiziționată ulterior de Marriott.

Modul în care se tranzacționează unele companii devenite recent publice ridică, de asemenea, îngrijorări, a spus Sternlicht. „Există companii care tranzacționează ca bitcoin. Pur și simplu merg în sus și în sus și continuă să cumpere pentru au citit despre asta pe o platformă de socializare”.

Există „companii proaste care au crescut de patru ori după ce au devenit publice”, a spus Sternlicht. "Este amuzant. Investitorii spun: „Oh, compania asta nu valorează atât”. Apoi compania se listează, iar acțiunile cresc de șase ori în două luni....Așa este mereu în piață”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.