Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorii salută victoriile obținute de Joe Biden - Dolarul și bursele au 'explodat' la nivel mondial

Dolarul şi bursele au crescut miercuri la nivel mondial, investitorii salutând rezultatele bune obţinute de Joe Biden în alegerile primare democrate pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, chiar dacă epidemia de coronavirus care încetineşte activităţile economice provoacă tensiuni pe pieţe, transmite Reuters, scrie news.ro.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, despre care se crede că este mai puţin probabil să mărească taxele şi să impună reglementări, comparativ cu rivalul său Bernie Sanders, a obţinut victorii în sud, centru şi în New England, în cea mai importantă zi de votare în campania de nominalizare a democraţilor.

Acest fapt a făcut ca indicii bursieri americani să îşi revină după scăderile de marţi, când investitorii au considerat că reducerea dobânzii cheie cu 0,5 puncte procentuale, de către Rezerva Federală (Fed) americană, este un răspuns inadecvat la epidemia care a ucis peste 3.000 de oameni la nivel mondial şi pune în pericol creşterea economiei mondiale.

Indicele S&P 500 a crescut doar pentru a doua oară în ultimele zece zile, cu 3,9%, recuperând pierderile din şedinţa precedentă.

Gheorghe Piperea, despre o mega-lovitură financiară pe baza coronavirusului: 'Cea mai bună oportunitate de a câştiga din suferinţa oamenilor'

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat  cu 4,3%, iar Nasdaq Composite cu 3,4%.

În Europa, indicele pan-european Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,3%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,45%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,19%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,3%.

Succesul lui Biden în alegerile primare, care l-a readus pe poziţia de favorit, a dat investitorilor un sentiment de uşurare.

”Văzându-l pe Biden devenind favorit creează condiţiile pentru o cursă electorală în toamnă între două persoane care nu sunt anti-afaceri”, a declarat un trader.

Indicele global MSCI a urcat cu 1,95%, iar componenta pieţelor emergente cu 0,83%.

Epidemia continuă să afecteze companii şi instituţii financiare la nivel global. Lufthansa a anunţat că va consemna la sol 150 de avioane din flota sa totală de 770 de aeronave, iar General Electric a avertizat că va suporta un impact de 300-500 de milioane de dolari din cauza epidemiei.

Până la urmă, ADEVĂRUL trebuie spus: Guvernul a pus PRESIUNE pe Patriarhia Română ca să ia deciziile atât de contestate

Directorul general al fondului privat de investiţii Stephen Schwarzman a spus că ”rămâne neclar” dacă reducerea dobânzilor de către Rezerva Federală va reduce încrederea investitorilor.

Şi Banca Canadei a redus dobnda cheie cu 0,5 puncte procentuale, dar alte bănci centrale sunt încă în expectativă.

Viitorul guvernator al Băncii Angliei, Andrew Bailey, a spus că banca centrală trebuie să aştepte până va avea mai multă claritate privind impactul economic al epidemiei, înainte de a reduce dobânzile.

În Europa, pieţele monetare din zona euro consideră că există o probabilitate de 90% ca Banca Centrală Europeană să reducă dobânda la depozitele băncilor, în prezent de -0,5%, cu 0,1 puncte la şedinţa de săptămâna viitoare.

În SUA, datele economice arată că economia era în stare bună înainte de reducerea dobânzii cheie de către Fed. Astfel, activităţile din sectorul serviciilor au creascut în februarie la maximul ultimului an, în timp ce raportul ADP privind piaţa muncii a arătat că sectorul privat a creat 183.000 de locuri de muncă luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.