Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învinsă în cursa pentru preşedinţie, Marine Le Pen se autoproclamă lider al opoziţiei

facebook.com
le pen rebega

Candidata de extremă dreaptă Marine Le Pen a fost învinsă în alegerile prezidenţiale din Franţa, dar afirmă că partidul său, Frontul Naţional (FN), a devenit "prima forţă de opoziţie", relatează AFP, relatează agerpres.

Duminică seara, imediat după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor turului al doilea al alegerilor - aproximativ 65% din voturi pentru viitorul preşedinte, Emmanuel Macron, şi 35% pentru Le Pen - şefa FN a anunţat că va fi "în fruntea luptei pentru alegerile legislative" din iunie. 

"Primul tur a confirmat o descompunere majoră a vieţii politice franceze, prin eliminarea partidelor vechi. Acest al doilea tur organizează o recompunere politică de mare amploare în jurul faliei între partioţi şi mondialişti", a declarat ea. 

Florian Philippot, numărul doi în FN, a anunţat o transformare profundă a partidului, care ar urma să devină "o nouă forţă politică", sub un alt nume. 

Şi Le Pen a susţinut în faţa simpatizanţilor săi că Frontul trebuie "să se reînnoiască profund pentru a se ridica la înălţimea ocaziei istorice şi a aşteptărilor poporului francez", transmite Reuters. 

Fondatorul FN, Jean-Marie Le Pen, tatăl actualei conducătoare a extremei drepte, a explicat duminică înfrângerea acesteia prin propunerile ei de renunţare la euro şi la Uniunea Europeană. El a declarat postului de radio RTL, preluat de Reuters, că francezilor trebuie să li se vorbească despre "problemele reale, problemele demografice, problemele imigraţie masive". Jean-Marie Le Pen a pierdut şi el alegerile prezidenţiale în 2002, tot în turul al doilea, în faţa lui Jacques Chirac, şi a fost exclus din partid în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.