Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invitație de la un fost aliat al lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis

iohannis cotroceni

Klaus Iohannis, preşedintele României, a fost invitat de către Joseph Daul, preşedintele Popularilor Europeni, fost aliat al lui Traian Băsescu, să participe la summit-ul de la Bruxelles care va avea loc joi, 12 februarie. La reuniune au mai fost invitaţi şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Summit-ul va avea loc cu o zi înaintea reuniunii informala a Consiliului European

Pe lângă preşedintele român, care urmează să participe la primul său summit PPE, pe listă se mai află cancelarul Germaniei Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul Poloniei Ewa Kopacz, premierul Bulgariei Boyko Borissov, premierul Ungariei Viktor Orban, premierul Letoniei Laimdota Straujuma, premierul Irlandei Enda Kenny, premierul Finlandei Alexander Stubb, premierul Portugaliei Pedro Passos Coelho şi preşedintele Ciprului Nicos Anastasiades.

Summit-ul PPE are pe agendă, potrivit anunţului de presă, "pregătirea reuniunii Consiliului European". La reuniunea informală a Consiliului European se va discuta despre lupta Uniunii Europene împotriva terorismului în urma atacului de la Paris asupra sediului redacţiei Charlie Hedbo.

Şefii de stat şi de guvern vor aborda şi chestiunea aprofundării cooperării economice şi a funcţionării Uniunii Economice şi Monetare. Pe agendă se află şi ultimele evoluţii din Ucraina, potrivit unui comunicat postat pe site-ului Consiliului European.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, începând cu 10 februarie, o deplasare externă, în două mari capitale europene, Paris şi Berlin, care se va încheia pe 12 februarie, cu participarea la Consiliul European de la Bruxelles. Şeful statului a declarat, recent, că la Paris va avea întâlniri cu preşedintele Hollande şi cu premierul francez, iar la Berlin va discuta cu preşedintele şi cancelarul Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Parlamentului german, scrie Mediafax.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că va merge la Bruxelles, unde în 12 februarie are loc Consiliul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.