Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Mang (PSD Bihor): Preşedintele Iohannis trebuie să dea mandatul de premier partidului cu un parlamentar în plus

ioan mang

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat duminică la închiderea urnelor şi prezentarea primelor rezultate exit-poll că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să dea mandatul de premier partidului care are cei mai mulţi parlamentari.

"Domnul Iohannis trebuie să dea mandatul de premier partidului care are cei mai mulţi parlamentari. Acest partid are datoria să propună un prim-ministru, să-şi creeze majoritatea, iar dacă nu poate crea majoritate, atunci Iohannis poate să dea mandatul de premier către partidul de pe locul doi. Sau către un alt partid. Dar, în primă instanţă, în orice ţară democrată, cum spunea şi Ludovic Orban de mai multe ori prin ţară, Iohannis va trebui să respecte democraţia şi să dea mandatul de prim-ministru partidului care are un parlamentar în plus", a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Mang.

Liderul social-democrat a afirmat că rezultatul este aşa cum se aştepta şi cum au dat ultimele sondaje, anume că PSD va fi singurul partid cu peste 30%.

"Să vedem rezultatele la final. Dar, deocamdată, este aşa cum ne aşteptam. Adică previziunile de zilele trecute şi sondajele ne dădeau pe primul loc. Ştiam că vor fi strânse rezultatele. Din păcate, nu era momentul să facem alegeri în această situaţie cu pandemia la nivelul la care a ajuns. Am fost astăzi prin judeţ, am văzut oameni în localităţile carantinate, oameni care nu voiau să iasă din case. Mai ales că maşinile poliţiei patrulau pe străzi cu girofarurile pornite, atenţionându-i că este pandemie. Nu cred că ăsta este spiritul într-o democraţie adevărată. Oamenii nu au înţeles că pot să meargă la vot şi au fost speriaţi. Din această cauză este prezenţa slabă", a susţinut Mang.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

Acesta a opinat că PSD ar face guvernare cu oricare dintre partidele de stânga şi nu ar spune "nu" nici PNL-ului. În schimb, a specificat că o guvernare cu USR PLUS ar fi foarte grea, având în vedere comportamentul partidului din ultimii patru ani.

"Dar nu eu decid. Să vedem scorurile finale mai întâi", a adăugat Ioan Mang.

În ceea ce priveşte rezultatele din Bihor, PSD se aşteaptă la un procentaj cuprins între 22% şi 25% şi chiar la mai mult, ceea ce ar însemna un senator şi trei deputaţi, poate chiar şi scorul actual, de un senator şi trei deputaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.