Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Mircea Paşcu, despre o victorie a Vioricăi Dăncilă în turul II: 'Are ocazia să demonstreze că este mai bună decât au fost Năstase, Geoană şi Ponta'

realitatea.net
pascu ioan mircea

Ioan Mircea Paşcu, fost vicepreşedinte al Parlamentului European şi fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase, nu se arată foarte optimist cu privire la şansele Vioricăi Dăncilă de a se impune în turul 2. Potrivit calculelor prezentate de acesta, candidata PSD ar urma să fie învinsă la o diferenţă semnificată de voturi. Totuşi, Paşcu afirmă că îi ţine pumnii Vioricăi Dăncilă, care are ocazia să demonstreze că nu este adversarul mai comod.

Vezi şi: Profilul alegătorului român la prezidenţiale: Cum s-a votat în funcţie de sex, vârstă şi educaţie/ Date exit-poll CURS-Avangarde

"Odata incheiat turul I, principala problema politica este măsura in care cei doi candidați rămași un cursa vor reuși sa polarizeze voturile celor ieșiți din competiție.

Cu alte cuvinte, care este “potențialul de creștere” al celor doi, pentru confruntare finala?

Cum anul acesta, dreapta a avut mai multi candidați, este logic ca voturile acestora sa se îndrepte, in buna măsura, spre reprezentantul dreptei, Johannis. Vom vedea.

In ce privește candidatul stângii, Dancila, cum nu au existat alți candidați pe aceasta parte a spectrului politic, logic ar fi ca acesta sa beneficieze, in cel mai bun caz, de cat mai multe voturi ale candidatului “neutru”, Diaconu.

Numai ca, aceasta “logica” schioapata, daca plecam de la premisa ca majoritatea celor care l-au votat pe Diaconu sunt pesediști nemulțumiți de cuplul Dragnea/Dancila, si care, pentru ca nu vor vota Johannis, mai degrabă vor absenta in turul II. Vom vedea.

Astfel, “logic” ar fi ca distanță dintre cei doi sa fie in final semnificativă. Vom vedea.

Pe asta au contat si liberalii, care s-or fi rugat si or fi pus lumânări ca Dancila sa fie “adversarul” din turul II (deoarece, din ce spune presa, “magia profesională” era deja arvunita de Dancila ...).

Dancila are acum ocazia perfecta sa demonstreze clar ca intrarea ei in turul II nu se datorează faptului ca era “adversarul” cel mai comod de înfrânt pentru Johannis, ca participarea ei la cursa electorala nu a fost doar un “spectacol de sunet si lumini”, ci ca este cu adevărat candidatul PSD care poate sa il înfrângă pe Johannis, demonstrând ca este mai buna decat au fost Nastase, Geoana si Ponta la un loc. Vom vedea ...

Eu ii țin pumnii si ii urez succes!", scrie Ioan Mircea Paşcu pe Facebook.

Potrivit datelor furnizate de AEP, după centralizarea a 18.748 secții votare, ceea ce înseamnă 8.686.619 voturi (100%), nu au fost constatate schimbări. Astfel, pe primul loc se clasează Klaus Iohannis cu 36,65%, urmat de Viorica Dăncilă cu 23,79%, iar pe locul trei se clasează Dan Barna cu 13,99%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.