Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Oltean acuză DNA că a jucat un rol în decesul soției sale și cere despăgubiri în instanță

Inquam Photos / George Calin
Ioan Oltean

Fostul vicepreședinte PDL al Camerei Deputaților, Ioan Oltean, a declarat miercuri, la România TV, că a depus o acțiune în instanță în care solicită să primească reparații morale pentru că dosarele pe care i le-a deschis DNA și care au fost ulterior clasate din lipsă de probe i-au afectat viața personală, printre consecințe fiind și decesul soției sale.

„DNA-ul mi-a construit 4 dosare, cel mai vechi din 2012 care s-a închis in 2019, deci 7 ani, iar alte trei construite în 2015 și s-au închis în 2019-2020. Toate dosarele au durat între 5 și 7 ani până când DNA-ul de altfel, procurorii și-au dat seama că dosarele mele sunt lipsite de prome și că faptele nu au existat niciodată”, a declarat Ioan Oltean.

„Dosarul cu cei 600.000 de euro în sac luați în cimitir a făcut la vremea respectivă mare vâlvă, s-a cerut ridicarea imunității, s-a cerut arestarea mea, am fost dus cu mandat la DNA, ridicat de pe aeroportul Otopeni, presei i s-a comunicat că am fost arestat, adică a fost o înșiruire de fapte care nu aveau legătură cu realitatea. Toate au avut consecințe extrem de negative asupra vieții mele de zi cu zi. Soția mea a fost foarte afectată, fiind prezent zilnic pe televiziuni locale și naționale drept coruptul național”, a adăugat acesta.

„Am declanșat o actiune pentru că mi se pare firesc ca cei care au săvârșit aceste fapte...Ca o paranteză vă spun, azi procurorul-șef este procuror european, procurorul de caz este procuror sef DNA la județul Constanța, normal că nu puteam să rămân indiferent după traumele pe care mi le-au provocat. Printre consecințele negative care s-au produs în viața mea a fost și decesul sotiei. Am depus dovada că printre cauzele determinate ar fi și suferința pe care a avut-o atunci când și-a văzut soțul prezent zilnic pe toate ecranele și pe toată presa națională și locală ca fiind un hoț, un corupt de dimensiuni naționale”, a precizat Ioan Oltean.

Martori la dosar

Ioan Oltean a depus la dosar certificatul de deces al soției sale și are 3 martori, conform Fanatik.ro.

”În cei 7 ani cât a durat această tortură psihică, (Ioan Oltean, n.r.) a suferit prejudicii morale irecuperabile, având probleme de relaţionare inclusiv cu membrii familiei, consecinţa cea mai gravă fiind decesul soţiei sale din luna martie a anului 2017, deces ce a survenit pe fondul imposibilităţii acesteia de a-şi reveni din punct de vedere psihic în urma socului pe care l-a suferit în momentul în care a văzut la televizor că reclamantul a fost reţinut pe scara avionului de către ofiţerii DNA.

(...) 3 martori audiaţi în cauză au declarat fără echivoc faptul că decesul soţiei sale a intervenit pe fondul problemelor penale pe care reclamantul le-a avut la acea vreme. Moartea soţiei l-a afectat zguduitor, fiind căsătoriţi de peste 35 de ani, având împreuna o viaţă de familie exemplară şi o legătură emoţională extrem de puternică, soţia fiind principalul său sprijin moral în tot ce făcea. Pierzând acest sprijin, viaţa sa socială a intrat în derivă şi nu avea puterea să îşi revină la o viaţă socială normală”, se arată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bistrița Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.