Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul lider PDL Ioan Oltean a scăpat de toate dosarele DNA: 'S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică şi nu aveau altă modalitate'

www.newmoney.ro
Ioan Oltean

Fostul deputat bistrițean Ioan Oltean, cel care a condus timp de un sfert de veac organizaţia judeţeană a PD, apoi a PDL, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a scăpat de toate cele patru dosare pe care Direcţia Naţională Anticorupţie i le-a deschis în perioada 2013-2015.

Fostul deputat afirmă că "s-a dorit scoaterea sa din viaţa politică", dar că acum se consideră "uşurat" şi eliberat de termenul de "penal" care îi fusese atribuit.

  • "Despre umilinţa suferită în această perioadă, despre distrugerea carierei mele, despre multe alte lucruri e tardiv să mai discut, ele s-au întâmplat şi au lăsat urme adânci în viaţa mea. (...) În sfârşit, acel termen de 'penal' pot să spun că l-am înlăturat, l-am purtat în spate atâta amar de vreme şi nu a fost deloc uşor, dar în momentul acesta mă simt uşurat şi mă simt liber. (...) S-a dorit scoaterea mea din viaţa politică şi nu aveau altă modalitate. Aveam rezultate foarte bune, am condus 25 de ani organizaţia din Bistriţa", a spus Oltean.

El a fost întrebat de jurnalişti cine a dorit scoaterea sa de pe scena politică. "Cei care credeau, probabil, că spun prea multe sau am o personalitate prea puternică sau cei care au vrut ca noua clasă politică să fie de genul celei care este astăzi", a mai răspuns Ioan Oltean.

  • "În perioada 2013-2015, mi-au fost deschise patru dosare penale, cu infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la abuz în serviciu, folosirea influenţei sau a autorităţii mele în vederea obţinerii de foloase pentru mine sau pentru alţii şi favorizarea infractorului. (...) Din cele patru infracţiuni, una a ajuns în instanţă, pentru una singură Direcţia Naţională Anticorupţie a întocmit rechizitoriu şi l-a trimis în instanţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: dosarul referitor la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Aveţi aici, în faţă, acest dosar: 13 volume, 3.367 de pagini, cinci ani, iar rezultatul - ordonanţă de clasare dată de către DNA, după ce dosarul a fost retrimis de două ori de către ÎCCJ, în final l-au clasat cu motivaţia că fapta nu este prevăzută în Codul Penal. (...) Nu am fost de acord cu această soluţie, am făcut plângere la Tribunalul Bucureşti. Acesta a admis plângerea formulată de către mine, iar miercuri a schimbat soluţia şi motivul clasării în acela că fapta nu există", a declarat Oltean.

Ioan Oltean a precizat că a obţinut aceeaşi soluţie din partea Tribunalului Bucureşti şi în dosarul în care fusese acuzat de trafic de influenţă, în care s-a făcut vorbire despre un sac cu 600.000 de euro primit în curtea bisericii din Chitila, menţionând în acelaşi timp că DNA a clasat cauza fără să îl cheme la audieri.

Ioan Oltean a subliniat că va rămâne în continuare un simplu membru al PNL şi că nu doreşte să candideze pentru nicio funcţie în cadrul organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud, cu toate că unii primari din judeţ i-au oferit susţinere.

Fostul lider politic de dreapta a spus că, în privinţa singurului dosar care a ajuns în instanţă, a obţinut în cele din urmă soluţia că fapta nu există şi a prezentat presei cele 13 volume care au constituit dosarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.