Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, la mâna deputaților juriști

comisie_juridica_cdep

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se reuneste miercuri pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventiva a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu si pentru a face rapoarte pe aceste solicitari.

Presedintele comisiei, Bogdan Ciuca, preciza vineri, ca vor fi chemati la audieri cei doi deputati, dupa care se va decide prin vot daca se da raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotarârea fiind luata de plenul Camerei Deputatilor.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor, întrunit vineri, a hotarât sa informeze de îndata conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind încuviintarea arestarii preventive a liberalilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Potrivit secretarului Biroului permanent Niculae Mircovici, materialul transmis spre analiza Camerei Deputatilor în aceste cazuri cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor pentru încuviintarea arestarii preventive a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, urmariti penal în dosarul despagubirilor ANRP catre omul de afaceri Mihai Rotaru.

În conformitate cu prevederile legale, sefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor încuviintarea arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), pentru abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecata sub control judiciar în alta cauza, si a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influenta si complicitate la abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.