Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Rus, reclamat la CNCD

Ioan-Rus

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a ales cu o plangere la Consiliului Național pentru Combatere a Discriminării dupa ce a vorbit de 'golani' si 'curve'.

"Prin afirmația făcută public de către Ioan Rus, ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta și vicepreședinte al Partidului Social Democrat, peste trei milioane de români plecați la muncă în străinătate, alături de familiile lor au fost jigniți într-un mod inacceptabil, folosindu-se, totodată, un limbaj incalificabil.  PSRO consideră inadmisibil ca un membru al Guvernului României să declare despre românii plecați să lucreze în afara granițelor – pentru că statul român nu le-a oferit condițiile necesare găsirii unui loc de muncă în țară care să le permită un trai decent pentru familiile lor – că „sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe, lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa”, folosindu-se un ton jignitor, fără respect atât la adresa acestor oameni, cât și la modul în care aceștia își câștigă existența și contribuie substanțial la economia României prin banii trimiși familiilor lor", se arata intr-un comunicat de presa al PSRO, partidului lui Mircea Geoana, care a depus sesizarea la CNCD.

"Mai mult, PSRO nu poate accepta cuvintele folosite de Ioan Rus la adresa copiilor acestor români, care în accepțiunea ministrului PSD „se fac golani acasă”, fiind nevoiți să își trăiască anii copilăriei și ai adolescenței departe de părinții lor. Însă, de departe cea mai gravă jignire a fost adusă de vicepreședintele PSD la adresa mamelor acestor copii și soțiilor celor plecați în străinătate, apelativul folosit de Ioan Rus fiind total de neacceptat. Partidul Social Democrat îi reamintește ministrului Ioan Rus că toți cetățenii României se bucură de dreptul legal de a lucra în ce țară doresc ei, în special în Uniunea Europeană, și că aceste milioane de români pe care vicepreședintele PSD i-a jignit contribuie la economia țării cu aproximativ cinci miliarde de euro anual. Totodată, domnul Ioan Rus nu trebuie să uite că majoritatea celor plecați în afară au recurs la acest sacrificiu pentru a le asigura familiilor lor un trai decent, pentru a-și permite să trimită copiii la școală, întrucât salariile din România nu le permiteau acest lucru. Însă modul în care Partidul Social Democrat se raportează la românii din Diaspora este deja cunoscut, cea mai bună dovadă fiind încălcarea dreptului acestora la vot, garantat prin Constituție. În acest sens, PSRO își exprimă speranța că, mâine, parlamentarii români să dea dovadă de respect față de cetățenii acestei țări, indiferent unde au ales să lucreze, votând moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta", se mai arata in comunicat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.