Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Mihăilă îl AMENINȚĂ pe Florin Cîțu, după ce a anunțat ANCHETĂ privind VALUL 4: S-ar putea întoarce împotriva sa

gov.ro
Ioana Mihăilă

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a comentat la RFI solicitarea premierului Florin Cîțu privind realizarea unei anchete despre pregătirile pentru valul patru al pandemiei. S-ar putea întoarce împotriva sa, a spus Mihailă.

Fostul ministru al Sănătății declară că se bucură de solicitarea premierului și îl avertizează că demersul s-ar putea să se întoarcă împotriva lui, scrie Mediafax.

Citește și: VIDEO Cîțu cere anchetă pentru a ști cum s-au făcut pregătirile pentru valul 4: Cine nu a ținut cont va fi responsabil pentru asta

„Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenția acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare și vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienților care ajung totuși să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești, vorbim de pacienții infectați cu Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Fostul ministru a mai spus că numărul de paturi nu a fost păstrat deoarece în vară au fost foarte puțini bolnavi de COVID 19.

„Noi am avut pe parcursul verii și zile în care am avut 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă. Motiv pentru care noi încă din aprilie am publicat un ordin de ministru prin care am flexibilizat și am acordat spitalelor posibilitatea de a-și ajusta numărul de paturi pentru pacienți Covid și pentru pacienți non-Covid, în funcție de evoluția pandemiei. Așa încât fiecare spital care a cerut la DSP o reducere a numărului de paturi Covid a fost obligat să depună și un plan de reziliență, să arate cum poate să crească înapoi numărul de paturi”, a explicat Mihăilă, la RFI.

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, că va cere o anchetă cu privire la pregătirile făcute pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19.

Prim-ministrul vrea să afle de ce nu a fost păstrat intact numărul de paturi pentru bolnavii de COVID 19 și cine este vinovat.

„O să cer o anchetă/analiză pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine valul 4. Eu am spus tot anul, deci după ce s-a terminat valul trei, am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru COVID, am spus foarte clar că să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 şi să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu şi, dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont şi va fi responsabil pentru asta”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mai spus că, în prezent, în România sunt disponibile 1.024 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19. Asta deși atunci când Cseke Attila a preluat Ministerul Sănătății erau doar 600 de paturi, a precizat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.