Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Vonica a ajuns la priveghiul soţului ei, unde poate sta doar trei ore

vonica

Ioana Vonica a sosit, sâmbătă, în jurul orei 19.30, la capela Bisericii din Groapă din municipiul Sibiu, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al soţului său.

Femeia, escortată de doi poiţişti, a coborât dintr-un autoturism şi a intrat pe poata bisericii, îndreptându-se spre capelă. În momentul în care maşina a parcat în faţa bisericii, circa 50 de persoane - rude şi prieteni - care o aşteptaseră afară, deşi în Sibiu plouă torenţial, au format un scut din umbrele pentru a o feri de privirile jurnaliştilor şi de camerele de filmat.

Mai multe persoane au lovit chiar jurnaliştii cu umbrelele, strigând "Sunteţi nişte criminali".

Înainte de sosirea Ioanei Vonica, la capelă a ajuns fiica acesteia, Loredana, cu o maşină a Grupului Polisano. Ca în fiecare zi până acum, aceasta a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor.

La cererea familiei, doar rudele şi prietenii apropiaţi au voie să intre în capelă şi în curtea bisericii, intrarea fiind păzită de angajaţi ai unei firme de pază.

Ioana Vonica poate rămâne la priveghiul soţului trei ore, aşa cum a primit dispensă de la Parchet, după care se va întoarce în arestul Poliţiei Capitalei. Ioana Vonica se află, din 22 mai, în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acesteia, în dosarul reţetelor false prin care s-a creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Înmormântarea omului de afaceri Ilie Vonica, proprietarul Grupului Polisano, care a murit, marţi, după ce s-a aruncat de pe acoperişul casei sale din Sibiu, va avea loc duminică, începând cu ora 13.00. Ilie Vonica va fi înmormântat în curtea bisericii din Groapă unde familia sa are un cavou.

Surse judiciare spuneau că omul de afaceri Ilie Vonica a lăsat în locuinţa sa de pe strada Andrei Mureşanu din municipiul Sibiu o scrisoare de cinci pagini în care îşi explica sinuciderea. Ilie Vonica explica în scrisoare că arestarea soţiei şi problemele firmelor sale l-au determinat să îşi ia viaţa, el cerându-i, totodată, iertare soţiei şi să aibă grijă de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul era adresat soţiei, căreia Ilie Vonica i-a scris că nu poate trăi "singur", ştiind că ea este "acolo", adică în arest.

Aceleaşi surse precizau că, din discuţiile avute cu apropiaţii familiei Vonica, s-a stabilit că omul de afaceri a refuzat să mănânce de când soţia sa a fost arestată, iar marţi, înainte de a se arunca în gol, a fumat foarte mult.

Trupul lui Ilie Vonica a fost depus, miercuri după-amiază, la capela Bisericii din Groapă din municipiul Sibiu

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, la care luna trecută au avut loc percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în 20 mai la Poliţia Capitalei, iar ulterior soţia omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deţinute de soţia lui Ilie Vonica.

În 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane - Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă".

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit după 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano - pe locul trei pe piaţa distribuţiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, reţeaua de farmacii Reţeta şi producătorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe lângă aceste activităţi, grupul deţinea şi un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenţie de tu­rism proprie, proiecte de sport şi agrement, construcţii imobiliare şi real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajaţi, a înregistrat în 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

În 2011, Vonica a vândut reţeaua de clinici de dializă grupului Diaverum, controlat de fondul de investiţii Bridgepoint, tranzacţie esti­ma­tă la aproximativ 25 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.