Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, 'SĂGEȚI' către Dragnea, după declarațiile acestuia privind aderarea României la zona euro: Cuvinte de laudă pentru Meleșcanu și Negrescu - VIDEO

iohannis dragnea machiavelli.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că aderarea la zona euro este un pas esenţial pentru întărirea rolului României în plan european, context în care a subliniat că acest lucru va fi explicat şi unora dintre ''conducătorii'' ţării noastre.

"Aderarea României la Zona Euro, atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un pas esențial pentru întărirea rolului României la nivel european. Și, domnule ministru, mi-a plăcut că ați menționat acest obiectiv, chiar dacă unii dintre conducătorii României nu au înțeles încă foarte exact despre ce este vorba, dar o să ne străduim să le explicăm.

Totodată, un obiectiv important pentru noi rămâne aderarea la Spaţiul Schengen, care va aduce mai multă securitate întregului spaţiu de liberă circulație din Uniune.", a spus Iohannis, la Cotroceni, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

"E o dorinţă, o dorinţă firească. Ca să vorbim de un proiect asumat, trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia, este o dorinţă a noastră a tututor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene”, a fost declarația lui Liviu Dragnea.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu a declarat că România își dorește în continuare să adere la zona euro, însă își dorește ca această aderare să se întâmple când este pregătită ca țară, iar populația este pregătită astfel încât românul să meargă la magazin și "să nu considere că au crescut prețurile și că intrarea în zona euro i-a scumpit condițiile de viață".

"Cumva se schimbă des reprezentanții Guvernului României, dar acum cu desemnarea unui ministru delegat, sub îndrumarea unui ministru de externe experimentat, tânăr, parcă a renăscut speranța unui continuități serioase și aplicate.", a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.